Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Slova, slova, slova, ... stačilo napsat: Nemám rád Babiše!:-/

3 1
možnosti
AR

R^ Ano, je na tom dost pravdy!!

0 2
možnosti
Foto

Jestli něco zničí demokracii, tak to bude pomatená multikulti udeologie.

6 0
možnosti
AR

Babiš řadu věcí multikulturních dovede podporovat, zvláště těch jimiž chce být populární. Viz posledně návrh vlády na schválení statutu manželství pro homosexuální páry;-D;-D

0 1
možnosti
PK

Demokracie není stroj na výrobu „správných“ řešení. Demokracie umožňuje vyvážit neochotu vládnoucích sdílet moc a neochotu občanů doplácet na chyby a sebestřednost svých vládců.

A kým, že je dnes demokracie ohrožena?. Je ohrožena těmi, kteří sice bubnují na poplach a chtějí jí chránit, ale převážně myslí hlavně na sebe. Za idealistickými hesly se jasně rýsuje prozaický mocenský nárok. Záchrana demokracie pro ně znamená udržení nebo posílení jejich moci a výhod na úkor většiny. To se u nás ukazuje jak na odmítavém postoji mnoha politiků k referendu a k přímé demokracii, tak i na tématu nezávislosti a nekontrolovatelnosti médií. No upatlaná a neschopná opozice jen vše komplikuje...

9 3
možnosti
VR

Myslím, že si tu přímou demokracii příliš idealizujete! K čemu může vést přímá demokracie dnes vidíme názorně v Turecku. Přímou demokracií zlikvidovali demokracii jako takovou a zvolili si diktátora!

Je zvykem dávat za vzor přímé demokracie Švýcarsko, ale ani tam není vše zcela ideální! Víte o tom, že díky přímé demokracii dostaly ve Švýcarsku ženy volební právo až o půl století později než v naší zemi? Jako jedny z posledních v Evropě!

Na jednu stranu se tváříte jako velký demokrat, ale opozici byste nejraději vytěsnil z parlamentu, že?

0 0
možnosti
  • Počet článků 384
  • Celková karma 24,57
  • Průměrná čtenost 629x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik