Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J12a84n 55R13á97ž

26. 7. 2021 9:19

Já jsem také akcionářem státu a naopak považuji za velice prospěšné, že občanské právo bránit se zbraní je nově zaručeno ústavním zákonem. To totiž neumožňuje, aby EK jen v svým nařízením bránit se zbraní občanům ČR odejmula.

Omezená suverenita států, která je v EU zavedena obdobně jako tomu bylo v časech RVHP, totiž umožňuje, aby EK svým nařízením a kdykoliv se jí zachce, měnila zákony členských států, ale nikoliv jejich zákony ústavní.

9 0
možnosti
EH

Stačí se podívat, jak to vypadá v EU a jak v USA. Větší počet zbraní ve společnosti nechrání ty slušné, ale navyšuje počet vražd. Zákon akce a reakce napovídá, že lupič se ozbrojí podle toho, jaký očekává odpor. A zmáčknout kohoutek je snadné.

0 11
možnosti
PV

P77a27v70e24l 75V71é74b87r

26. 7. 2021 8:51

A - proč se tedy sama nepodíváte, když to tak doporučujete? Dívala jste se na čísla hovořící o tom, kolik těch vražd je spácháno legálně drženou zbraní a kolik nelegální zbraní?

Drtivá většina vražd je spáchána nelegální zbraní, protože zločinci z podsvětí si již předem zajišťují nevystopovatelnost své zbraně. A takovou zbraň si vždy, bez ohledu na zákon (který tak, jako tak vědomě nedodržují), opatří. To jenom slušní občané ztratí "díky" zakazujícímu zákonu možnost obrany a zločinci (a teroristé!) budou vědět, že vždy naleznou bezbrannou oběť.

10 0
možnosti
  • Počet článků 385
  • Celková karma 24,23
  • Průměrná čtenost 627x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik