Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HH

Pro zjištění, že mají naivní sny stačí kapitola: Finance a průhledné hospodaření. Kde hledají nové zdroje příjmů? Vstup do ERM II - přeloženo: přijetí eura a tím pádem i záporné sazby vkladů a půjček - takže šetřit se nevyplatí. Utopické řešení přes daňové ráje v EU.

Daňové zdroje - zdanění digitálních gigantů, zdanění těžby nerostných surovin a negativních externalit v oblasti ŽP, postupné zdanění komerčních nemovitostí, zdanění prodeje konopí - což se vlastně rovná pro občana zdražení, neboť to vše zaplatí on!!

8 0
možnosti

Nevolit Piráty!! to ze zásady.

9 0
možnosti
JR

J39a93n 25R29á38ž

12. 7. 2021 12:34

Zpočátku byli pro mne Piráti jen teoretickou hrozbou svobody. Když se stala hrozba, že budou vládnout reálná, začal jsem pozorně sledovat konkrétní vyjádření jejich politiků a aktivistů , a to jak u nás (Sněmovna, TV, sociální sítě, diskuzní pořady), tak i vystupování a hlasování jejich poslanců v unijních orgánech . A dostal jsem z nich strach. Lidé, kteří chtěli v roce 1946 chtěli změnu a proto volili komunisty, si také neuvědomili, jakého Džina z láhve vypouštějí a uvěřili jejich slibům stejně, jako mnozí dnes věří slibům Pirátů. Zapomněli jaké názory hlásal Gottwald v třicátých letech stejně, jako si dnes málo lidí vzpomene, jaké názory hlásal Bartoš v letech 2001-2003. Jako se nezměnil Gottwald, nezměnil se Bartoš. Jen je maskuje líbivými hesly.

3 0
možnosti
Foto

Stačí, jak se za naše zájmy bijí v Bruselu, ani nemusím číst program.

10 0
možnosti
OU
IB

Promluvil jste mi z duše. Díky za blog.

3 1
možnosti
PS

Papír snese vše. Jedna věc je co napíšete do programu, který má obecnou povahu a druhá věc co opravdu budete dělat, když se dostanete do vlády a co vám koaliční patrneři dovolí. Mimochodem, také se rád s úsměvem začtu do těch skvělých volebních programů...

7 0
možnosti
OU
AN

A73l37e60š 46N65o15v11á27k

12. 7. 2021 8:11

Doufejme, že piráti nebudou mít možnost program realizovat.

8 0
možnosti
JK

Tím posledním odstavcem mi mluvíte z duše. Nové mladé generaci v podstatě překáží zkostnatělé uvažovaní starců v rozletu. Způsob řízení společnosti se od konce války fakticky nezměnil a přitom společnost jako taková je úplně jiná. Vidíme to kolem sebe na jednoduchých příkladech, třeba automechanik znal každý šroubek auta a jakoukoliv opravu zpaměti, vše bylo otázkou technické zručnosti a spousta náhradních součástek se dala vyrobit "na koleně". Dnes se automechanik bez diagnostiky neobejde a díky překotnému střídání a inovaci modelů aut je nemůže podrobně zpaměti ani znát. V kontrastu k tomu státní správa pořád bazíruje na tištěných dokumentech originál úředně potvrzených několika úrovněmi úředníků i když jejich kanceláře děli 2 metry chodby. Ani úředník nezná všechny předpisy zpaměti, ale systém s tím stále počítá a napravit úřednickou chybu je někdy neřešitelný problém, a to i pro soudy. Tohle po novém myšlení přímo volá a jde jen o to si přiznat, že naše předrevoluční generace na to nemá. Nechápu proč se někteří stále brání vložit důvěru do našich dětí, dnes již dospělých. Věřme jim, že se v současném světě vyznají lépe než my, vždyť některá snadná a rychlá řešení mě (nás) stále častěji překvapují.

Staré struktury se odmítají vzdát systému který je drží u moci, ale čím dříve je pošleme do důchodu, tím lépe pro nás pro všechny.

3 11
možnosti
PK

Do rukou naších dětí a pirátů je velký rozdíl....;-D

6 0
možnosti
PD

vypomůžu si klasickým" program nebyl zasazen do reálného rámce..." a souhlasím s panem Pilným. neplatí to jen pro piráty, ale pro všechny strany...každá má v programu školství, zdravotnictví, digitalizaci, byrokracii a jiné na první dobrouz bohulibé záměry, a žádná tam nemá jak toho konkrétně docílí, komu sebere, aby mohla jiným dát. Tedy je to jen slohové cvičení. O skutečném způsobu případného vládnutí pak víc vypovídají drobnosti, jak se ten který politik prezentuje, kde se ukecne, co prosazuje tam, kde má aktuální možnost něco prosadit

7 0
možnosti
JK

Skutečně posuzujete pracovní schopnosti lidí podle toho jak se kde ukecnou, třeba v soukromé konverzaci? Jak se získává schopnost něco prosadit? Jak si představujete prezentaci jakéhokoliv nového ideologického projektu? Která ze stran dokáže ve zkratce vysvětlit komu sebere a komu dá? Myslíte si, že současná vláda při tom stomiliardovém rozdávání říká komu ty peníze sebere?

2 2
možnosti
OU
JP

Skutečná změna je něco, na co se těšíte? Mladí potřebují podporu, ale ne neprověřenou důvěru. Jsou nejsnáze manipulovatelní, proto prosím nic nevzdávejte a pokud volby fungují, použijte vlastní rozum, ne slepou víru v mládež, která ještě neví, co je za čím. My to víme jen trochu víc, ale pokud existuje demokracie, tak ji neopouštějme. Děláme to přece pro nejlepší budoucnost dalších generací.

0 0
možnosti
ND

A právě proto nepůjdu k volbám, ať si mladí zvolí svoji přítomnost i budoucnost, kecat jim do toho v podobě volebního lístku nebudu.

0 9
možnosti
  • Počet článků 385
  • Celková karma 24,24
  • Průměrná čtenost 627x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik