Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hned v perexu máte lež. Pražské jaro začalo v prosinci 1967 a skončilo vpádem vojsk Varšavské smlouvy 21.8.1968. Pak přišel útlak, tzv.normalizace, utužení režimu.

Válková se narodila r. 1951, promovala 1974, tedy studovala právě v době restrikcí a honu na reformní komunisty.

2 0
možnosti
Foto

V roce 68 jí byl 17. Třeba se dřív studovalo na VŠ od 12 nebo tak něco. Ale co já vím, já v té době ani netahal kačera.

1 0
možnosti
Foto

"problémy s pamětí, zrakem a sluchem mají skoro všichni politici.". Tak, a jak teď po tomto zjištění budeme vybírat ty zbylé, kteří nespadají do kategorie "skoro všichni". Je zajímavé, že třeba takovému Reinhardovi Heydrichovi problémy s pamětí nikdo nevyčítal. Třeba je nikdy neměl. Možná proto, že byl opravdu nadaný houslista. Anebo že by jiné důvody? - - - - To se to na Válkovou plive, když se může a je to v módě, že?

2 0
možnosti
JK

Jo aby bylo možné někoho hájit, je nutné jako příklad vytáhnout větší kalibr. No šáhl jste do druhé světové, nic menšího se asi použít nedalo, v tom vám rozumím. Nevím však co vás přimělo vůbec toto napsat. Myslíte si, že někomu z kritiků Válkové to připadá módní se zabývat zrůdami z krvavých komunistických procesů o kterých si nomenklaturní právnička dovolí tvrdit, že je nezná?

V době nedávno minulé ti politici, co měli problém s pamětí odešli z veřejného života, dnes díky lháři na hradě a zloději premiérovi je všechno možné.

2 2
možnosti
Foto

Na právnické fakulty se hlásili především adepti, kteří měli ambici dělat podnikové právníky, na paní Válkovou vybylo toliko trestní právo.

1 0
možnosti
JK

No vidíte kam jste to dopracoval, tak jste si přál být v tom podniku, až tu najednou provádíte diskuzní obhajobu Válkové, máte podobné osudy, to je dojemné.

1 1
možnosti
Foto

Dobře zahrajme si hru, Skála s KSČM vyhrává drtivě volby, pan Urválek ještě žije a je šance je ho obsadit do funkce veřejného obhájce lidských práv. A ti nejskalnější komunisté budou proti, protože si vzpomenou, že jako hluchý a slepý psal článek s bývalou ministr spravedlnosti Válkovou v buržoazně fašistické vládě, v němž zamlčel, že se v nejlepší době našich dějin na reakčně smýšlející živly byl hojně uvalován estebácký dohled.

Psali byste zde blogy a diskuzní příspěvky, že by z toho důvodu a jenom z toho důvodu nemělo tak stát?

1 0
možnosti
JK

He, he zase jakási hra, zábava na vašich aktivech musí být super. ;-)

2 1
možnosti
ND

Největší pravděpodobnost, předpokládejme...

Další expert vykládající cizí životopis.

4 0
možnosti
  • Počet článků 383
  • Celková karma 24,69
  • Průměrná čtenost 631x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik