Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ale ošidnost referenda si i Švýcaři zažili na vlastní kůži, když si v referendu schválil průtah dálnice Basilejí. V době, kdy ovšem doprava byla zanedbatelná a přivést dopravní tepnu do centra města slibovalo rozvoj obchodu atd.

Ovšem intenzita dopravy se za čas zmnohonásobila - a najednou začal vadit hluk a smog.

Kdežto my jsme podobnou volovinu dokázali udělat i bez referenda (Praha - Muzeum).

0 0
možnosti
Foto

Vždy si říkám, kde se asi ve Švýcarsku vzala ta tradice s referendy? Možná jsem naivní, ale dle mého názoru až po určité době od zavedení referenda.

0 0
možnosti
DR

Opak je spíše pravdou. Problémem nejsou referenda či přímé volby jako takové, ale spíše to že se určitá sorta lidí u nás (která má samozřejmě vždy plná ústa demokracie) nikdy nedokáže smířit s tím když výsledek dopadne jinak než dle jejich světonázoru měl.

Čili chybí ta vyspělost obyvatel jako v tom Švýcarsku.

3 0
možnosti
JP

J25i69r81i 60P70i83l25n91y

22. 7. 2019 8:16

A k té vyspělosti se dostaneme jedině tak, že zavedeme referenda. Jinak je to pouze klasické vymlouvání se proč to u nás není možné.

2 0
možnosti
  • Počet článků 383
  • Celková karma 24,56
  • Průměrná čtenost 631x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik