Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Je to kouzelné. Vzdělávat lidi, kteří mají příjem cca 25 000 brutto Kč měsíčně, finanční gramotnosti a doplnit to radou, jak si naspořit na důstojný život v důchodě.

0 0
možnosti
MS

Kde jste to v tom článku vyčetl?8-o

1 0
možnosti
VH

Dva dotazy:

1. Těch 5 % toho, kdo jen bydlí a jí (papá) je v případě nájemního, nebo vlastního bydlení? A vlastní bydlení v bytě , nebo domečku? Neptám se, který důchodce nekoupí ošacení za celých 15 či dvacet let.

2. Když počítáte to "peníze navíc" za hypotéku - oceňujete časovou hodnotu peněz? Tedy fakt, že si byt dlouhodobě užíváte za peníze, které jsou cizí?

1 0
možnosti
VH

PS: Nepředstavil byste nám spotřební koš Vašeho kolegy? Abychom si ověřili ten výpočet 5% inflace.

0 0
možnosti
Foto

Proč by neměl jít úrok hypotéky dolů?Já jsem začínal na 6 procentech a poslední pětiletku končím na 1.9....

1 0
možnosti
Foto

Asi jsem finanční negramot. Vynásobil jsem 240 splátek výší splátky a vyšlo 3 176 400. A k tomu úroky a poplatek za odhad nemovitosti. Asi bych měl znovu do základky.

0 0
možnosti
MS

V té výši splátky jsou nejspíš započteny i úroky. Ale i tak to nesedí.

1 0
možnosti
PD

Dobrý příspěvek (v některých školách už ji vyučují, otázka je do jaké hloubky) a mohli bychom jít dál např. v gramotnosti politické, společenské a třeba životosprávy, ekologie atd. Jestli bychom už po našem školství, při jeho problémech) nechtěli příliš.

1 0
možnosti
  • Počet článků 383
  • Celková karma 24,69
  • Průměrná čtenost 631x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik