Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Osobní svoboda je privilegium a odpovědnost. Jakmile uvěříme, že nás někdo "osvícený" může naší odpovědnosti zbavit, jsme ztraceni.

Totalitní vůdci nás naučili o sobě a svých rozhodnutích pochybovat a lidé, kteří tuhle brzdu v sobě nemají se nám zdají zvláštní, přitom to jsou oni kdo táhnou pokrok, díky novým myšlenkám objevují neznámo.

Jediný zájem totality je udržet stávající stav vše nalajnovat, regulovat, kontrolovat a trestat. Pokrok a volnomyšlenkářství jsou nežádoucí.

5 0
možnosti
AL

Proč píšete o EU?

:-)

3 0
možnosti
Foto

Z toho, co uvádíte jako pro oba národy spojující, neplatí prakticky nic. Z původních obyvatel Ameriky vymřelo 90% na choroby, zavlečené z Evropy. Válku proti indiánům vedly různé skupiny přistěhovalců, nebyla to /na rozdíl od Ruska/ státní politika. Arogance a vnucování ? Když Češi odmítli radar v Brdech, tak se prostě nerealizoval. Že by Henry Ford, Bill Gates nebo Mark Zuckerberg zprivatizovali státní firmy zkorumpováním ministerských úředníků ? Slepá poslušnost vůči autoritám ? Obávám se, že prezidenti Lincoln a Nixon nebo bratři Kennedyové by byli jiného názoru. Lynčování ? Amerika je už z podstaty svých dějin Mekkou jinakosti. Atd.

Stručně řečeno - nesouhlasím.

11 0
možnosti
Foto

Projekt radaru zrušil Obama, Čechů se nikdo neptal. Podotýkám, že jsem byl pro.

2 3
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 23,78
  • Průměrná čtenost 626x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik