Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Proč někdo jako vy má potřebu vyjadřovat se k problému o kterém se někde letmo dočetl, bez informací okolo, bez dalších informačních zdrojů. Nemáte ani ponětí o co se Chovanec snaží. Pokud chcete alespoň trochu pochopit tak to zkuste zde:

http://petrskrivan.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=583660

7 1
možnosti
Foto

O35t39a 36B21l63a94ž72e60k

27. 4. 2017 11:58

Já tomu rozumím tak, že Chovancův návrh jen opakuje to podstatné ze stávajícího Zákona o zbraních - tedy právo na držení a nošení - nezmiňuje už vůbec POUŽITÍ. Pravda - uvádí se tam něco o obraně státu, ale dostupnost zbraní se tím nijak nezvyšuje - ta zůstává na dosavadní úrovni. Pokud chce někdo vytvářet nějaké domobrany - může stejně dobře i nyní - jakási dobrovolná sdružení držitelů ZP a zbraní... Jedná se tedy podle mého jen o "vkopírování" toho nejpodstatnějšího do ústavy, a tím posílit možnosti právní ochrany stávajícího stavu vůči zamýšleným dalším omezením ze strany EU. Ta jsou a budou samozřejmě nesmyslná - návrh slovy o obraně státu se asi snaží připodobnit švýcarskému způsobu - a tedy zdůvodnit obranou země držení zbraní jaksi důvodem navíc. Je to trochu "švejkování" - ovšem jako reakce na nesmyslný a tupý přístup EU. Tedy - nesouhlasím s Vámi, že Chovancův návrh špatný.

13 0
možnosti
JB

Již nyní existují stovky možná tisíce spolků držitelů zbraní! SSK -tedy sportovní střelecké kluby; různé historické spolky; vojáci v záloze atd. A je to legální a vlastně úplně normální -v demokratické společnosti.. Nikomu to nevadí, nikdo to neřeší -tedy kromě zdegenerované EU Rv

6 0
možnosti
RH

R45a34d83e81k 33H64o82d81a56ň

27. 4. 2017 11:03

Náš právní řád není "předpodělaný", a ani nenadržuje útočníkům. Ve skutečnosti je náš zákon téměř ideální. Co ideální není jsou soudci, a především soudci na soudech první instance, kteří jsou schopni vyrobit naprosté paskvily.

Zbytek jsou takové "jedna paní povídala": ve většině států USA je restrikce zbraní větší než v ČR, a Chovancův návrh aktuální stav pro střelce nijak nezlepšuje (potenciálně dává větší možnost do budoucna zbraně si zachovat, na druhou stranu dává státu i možnost majitele zbraní zbraní zbavit ekonomicky - prostě se nařídí tak nákladné povinnosti, že si to spousta lidí nebude schopna dovolit)

9 0
možnosti
RH

R98a61d67e56k 47H59o57d32a68ň

27. 4. 2017 11:21

"Ve skutečnosti je náš zákon téměř ideální."

Mám na mysli samozřejmě stávající zákon o zbraních a střelivu, i celou část týkající se nutné obrany a krajní nouze, nikoli zhůvěřilosti mimo tuto oblast.

0 0
možnosti
MS

8-oTak vy nejdřív obhajujete preventivní úder na Írán a pak na recidivistu,aby jste následně došel k závěru,že Chovancův návrh nic neřeší,jde proti Evropě a je nebezpečný.K téhle pointě jste dospíval dlouho?

Jak se liší vznik domobrany,od vzniku armády státu,která pak hlídá a vyhodnocuje zpravodajské informace?Jde mi o samotný okamžik vzniku,nikoli určení kompetencí.

8 0
možnosti
Foto

Chovancův návrh žádné zakládání domobrany nenavrhuje !

Doporučuji si napřed něco o věci přečíst:

https://gunlex.cz/clanky/hlavni-clanky/75-dulezite/2722-pani-poslanci-mylite-se-ustavni-zakon-o-obrane-ma-smysl

9 0
možnosti
Foto

Asi máte na mysli irácký reaktor !

1 0
možnosti
KK

Proč by měla být domobrana "fašizoidní spolek" ?

10 0
možnosti
KK

"porušit mezinárodní právo" když to neuděláte vy, tak to udělá váš nepřítel. Je to jen cár papíru pro blbé.

5 0
možnosti
MB

M90i14l60o10š 63B30é63m

27. 4. 2017 7:44

Myslím, že plete páté před deváté. Předně bych vůbec nehledal paralely mezi státními válkami a osobní obranou. Dále i hrozba násilím je považována za násilný útok a proti tomu je přípustné se bránit. Cílem obrany je pak primárně zastavení útoku. A nakonec Chovancův návrh neumožní prakticky nic více, než už je možné nyní. Teoreticky umožní navíc vlastně snad jenom jednu věc – zachovat navzdory snahám EU status quo.

15 0
možnosti
JR

J82a68n 62R44á38ž

27. 4. 2017 14:33

Zcela přesné!

2 0
možnosti
  • Počet článků 385
  • Celková karma 24,23
  • Průměrná čtenost 627x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik