LS

Zajímavé je, že kdokoliv si chce plivnout na prezidenta Pavla tak hned zmíní dvě věci. Byl komunista a rozvědčík. Ublížil tím někomu? Nikdy se ale nezmini, že kromě jiných vyznamenání dostal i nejvyšší francouzské vyznamenání - Řád čestné legie za záchranu 53 francouzských vojáků. Asi to ani netuší.

Foto

Oplácí se, co prováděli Pavlovi stoupenci Babišovi. Ublížil jako agent STB někomu?

JO

Pane Šebesto, Váš článek lze s úspěchem aplikovat na nynější vládní garnituru.

Toho děšení je až až, vynikají v něm ministryně obrany a generál Řehka.

Ve vystoupeních našeho premiéra a ministrů zaznívají často ujištění o tom, že je a bude vše zvládnuto, máme tu ten deštník a všechno spěje správným směrem.

Ti, kteří s tím nesouhlasí, jsou označeni za odpadlíky, voliče populistů nebo rovnou kremloboty.

Pokud se nějaká část populace ozve /důchodci, zemědělci, učitelé.../ , vyrojí se jednak dehonestační články na toto téma a kupříkladu premiér je mistr v tom, že v době protestů odjede a nevěnuje se jim, takzvaně vymlčí větší část ožehavých témat nebo uvede, že je pod jeho úroveň se s nespokojenými bavit.

A pak se, pane Šebesto, nemůžete divit, že i někteří opozičníci dostávají od zklamaných a mnoho prakticky bezmocných, své hlasy.

LV

Problém, který popisujete, je problém argumentační. Vy jste nepoužila jediný věcný argument. Vy nemáte pro svá tvrzení žádný racionální podklad.

Pokud například generál Řehka mluví o tom, že se musíme připravit na ozbrojený konflikt, vychází z toho, co říkají a jak konají vysocí představitelé Ruska. Rusko přepadlo Ukrajinu a nijak se netají tím, že hodlá napadnout další země. Vy tvrdíte, že nás zatahuje do války. Ale kdo je agresor? Ten, který přepadává své sousedy, nebo ten, který říká, že je třeba se na ten vpád připravit? Co mi k tomu řeknete?

ZB

Autor dělá zcela nepokrytě krásné PR nefunkční, hloupé a nekompetentní vládě. Přemýšlivý a schopný člověk nemůže nevidět problémy, které fialová vláda hromadí a vůbec neřeší. Je to ta nejhorší vláda od roku 1989. Na Hradě sedí elitní soudruh, který vlastně zradil komunistické ideály, když se mu to hodilo. Dá se mu věřit, že tak neučiní znova až se mu to opět bude hodit? Ústavní soud se předvedl sám, bohužel požehnal fialové vládě změnu zákonů ze dne na den, ale jen jen pro někoho - pro důchodce. Politici sami sobě přidali peníze právě s vysvětlením, že je to díky vysoké inflaci. Navíc s tímto raketovým růstem inflace neudělali nic, a když tak inflaci ještě pomohli ji zrychlit.

MM

I o vás a dalších, frustrovaných svým vlastním životem a vzhlížejícím k příchodu Mesiáše autor píše.

RK

Děkujeme panu Volnému za zaplavení diskuse. Pan pedagog má zdatné následovníky.

Foto

Není zcela zřejmé, zda první část blogu je o dnešní, či předchozí opozici. Jejich metody se nijak nelišily a neliší...

Nicméně tím jak ve druhé části je obhajován prezident Pavel, tak se zdá, že autor je jednoznačným příznivcem dnešního stavu věcí a politiky. Nic proti tomu, každý má své osobní preference, nicméně až taková míra zaslepenosti vůči aktuálním problémům a jejich totálnímu ignorování, to už svědčí o jistém stupni fanatismu. A od fanatiků, ať už takých, či onakých, nikdy nic dobrého nevzešlo.

Škoda, že nelze udělit antikarmu.

ZD

Souhlas, dělat z nějaké funkce posvátnou - užitečné domácí zvíře - se nevyplácí. Nicméně mohu souhlasit, že druhé kolo byla tragédie. A při vzpomínce jaké zneuctění bylo připraveno na případnou kandidaturu p. Nerudové se nemohu ubránit dojmu, že pan Pavel byl zkrátka naprogramován zvítězit. A tak to odpracování za hříchy mládí nabývá, bohužel pro něj, jiné rozměry. Proto mu nemohu věřit.

JV

Takže jste nám chtěl osvíceně sdělit, že lidi, co nejsou spokojeni se zcela nekompetentní vládou, která dostala v drtivé většině ekonomických položek tuto zemi na úplný chvost v Evropě, s vládou, která dnes a denně dokazuje svou neschopnost a v jiných západních zemích by už dávno skončila, s vládou kde ministr vnitra v úplné pohodě vlastní šifrovaný telefon spárovaný s organizovaným zločinem, s vládou, která drží pohromadě jen a jen díky společnému tématu Antibabiš, že tito jsou vlastně podle vás hlupáci, zatímco vy jste ten chytrej. Všichni s jiným názorem jsou jednoduší a slepí podle vás. Jen jestli to není naopak. Pět stran se sebe samo prohlásilo za demokratické a ostatní označily za populistické , nedemokratické, nacionalistické, radikální atd. Jakým právem? A stejně tak označují politici pětikoalice i voliče těch "nesprávných " stran a hnutí. Víceméně jste se tu předvedl jako ukázkový vzorek právě tak zmanipulovaného příznivce vládní kliky, který odmítá cokoliv , co by vrhlo jen stín pochybnosti nad geniální partou ve Strakovce. A když vám to náležitě ideologicky vysvětlí, jste schopen se bít i za vojenského rozvědčíka s politrukem v sukních.

Foto

Hodnotíte Pavla, jako by celou současnou vládu sám porodil a nesl za každého jejího člena osobní zodpovědnost.

Jeho minulost netěší nikoho, kdo by dal raději přednost někomu bez této minulosti. Ve druhém kole byla jistě možnost zvolit Babiše, který se vedle své minulosti člena KSČ a krycího jména Bureš může chlubit i nevšedně umazanou přítomností bezohledného intrikána.

Řekl bych, že drtivou většinu odpůrců současného prezidenta jeho minulost těší, protože jejich nesmiřitelný postoj ke stínům minulosti je pouze předstíraný. Komedie, jejíž účelem je odvést pozornost od zcela bizarního Babiše.

JV

J29i38ř62í 94V45o73l80n77ý

25. 3. 2024 14:04

Autor zapomněl napsat, koho minule volil a jaký má měsíční nebo roční příjem. Je třeba znát, z jaké pozice se autor na svět dívá. Znovu a jistě ne naposled se zmíním o činnosti hradního převlékače kabátů v listopadu 1989. Měl odvahu vystoupit na náměstí nebo jenom čekal, jak to dopadne? Pokud budeme adorovat člověka bez páteře, který nikdy z KSČ nevystoupil, tak to s naší zemí dobře nedopadne. To jsou ty zásady a hodnoty, o kterých mnozí tak rádi žvaní.

Jasně zde dávno profláklý prorusák Volný tu píše něco o zásadách a hodnotách. To nevymyslíš.

Pavel není člověk bez páteře, to dokazuje již X let, jen naše dezolé to nějak stále ne a ne vidět. Stejně tak, že to žádný převlékač kabátů není. Vy na něj totiž nic jiného nemáte, takže zde musíte stále dokola vytahovat jeho minulost starou už více jak 30let.

Koho autor volil a jaký má měsíční příjem je úplně buřt!

Důležité je, jak se staví k důležitým věcem a dle článku to má na rozdíl od Volného v hlavě srovnáno dobře.

Foto

V roce .1994–1995 Pavel nastoupil do funkce u vojenského zpravodajství Vyžádal si jej ředitel vojenského zpravodajství gen. Radovan Procházka, poltický vězeň z 50 let odsouzený na doživotí a byl zapřísáhlým antikomunistou. Vyžádal si jej proto, že Petr Pavel je dokladem, že mezi ,komumisty mohou být lidé čestní a charakterní. Společně budovali demokratické pro západní vojenské zpravodajství. Podle jeho syna byli přátelé.

JV

Máte pravdu. Pavel byl vždy naprosto loajální, poctivý voják, který do byl vždy roztrhání těla připraven sloužit tomu, kdo mu velel. Ať to byl kdokoliv. A to o něm věděli i na tom Západě.

  • Počet článků 384
  • Celková karma 24,57
  • Průměrná čtenost 629x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik