PB

P73e74t14r 66B81u77r81i41a86n

11. 3. 2024 12:08

Daň z nemovitého majetku vyšší než jen symbolicky provozní, je banditismus v přímém přenosu.

Máme prakticky nejnižší daně v Evropě!

PD

S tou daní z nemovitosti to máte trošku popletené Když si postavím dům, platím ho z již zdaněných peněz, když na něj šetřím, banka mi opět srážkově strhne další daň, zaplatím x set tisíc na DPH a pak bych měl ještě platit za to, že za 20 let vše tak zdražilo, že je cena domu dvojnásobná? budou i dvojnásobné služby od obce v které se nemovitost nachází?

Co však má Fialova vláda dělat, když naši levičáci stanovili tolik mandatorních výdajů?!?

Foto

Minulý týden jsem Švýcarskem 2x projížděl a říkal jsem si: "Tady bych asi žít mohl" Konec konců to samé si léta myslím třeba o Bavorsku. Nicméně platí, že všude dobře, doma nejlíp...

JV

J16i13ř79í 25V61o72l65n29ý

11. 3. 2024 12:02

To určitě platí. Znovu připomínám naše skvělé demografy a jejich předpovědi z devadesátých let, podtržené palcovými titulky nejprodávanějších novin. Tvrdili, že nás bude v roce 2050 jenom osm milionů. Už teď nás je jedenáct a počet stále roste. Když vidím, jak bohatší rodiny z Arabského poloostrova cestují za deštěm, chladem a mlhou, tak si říkám, že u nás máme i horko i zimu a skoro žádné živelné pohromy, takže ideál. A nádavkem vztah k místu, kde jsme vyrůstali.

JV

J86i59ř17í 27V34o44l29n22ý

11. 3. 2024 11:39

Někdy s tou přímou demokracií začít musíme. Pokud nezačneme, tak tu dlouhou historii přímé demokracie ve Švýcarsku, psát nebudeme. Nemáme politické strany, máme jenom sekty, ovládané podivnými politickými figurkami. Přímá demokracie znamená, že můj hlas má stejnou váhu jako hlas například Marečka Bendy a to právě chci! Nechci, aby za mne rozhodovaly takové směšné figurky, které v životě nic nedokázaly.

Kdyby se o funkčnosti státu mělo rozhodovat v přímé demokracii, můžeme to za pár let zabalit. To jsou jen takové vlhké sny Tomia Okamury, ale realita je úplně někde jinde. Zvláště v našem posttotalitním státě.

Foto

Protože mají silnou a stabilní střední třídu. Na vesnici, v malém městě i ve městech velkých. My jsme ji zničili a třeba na vesnici už se asi nikdy neobnoví. Tam je feudalismus horší než na konci monarchie - půdu vlastní několik mocných rodin. Demokracie je tam jen prázdná hra.

JV

J61i65ř42í 52V26o13l40n47ý

11. 3. 2024 11:53

To je ale blábol. Mnohá družstva sdružují půdu stovek vlastníků. Od šedesátých let byli předsedy družstev voleni často nejschopnější sedláci, viz Všichni dobří rodáci. Na vesnici si lidé více vidí pod pokličku a do obecních zastupitelstev často volí ty nejlepší. Pochopitelně, i ti někdy selžou.

U nás jednáme opačně, než Švýcaři. Například jedním z požadavků demonstrujících zemědělců je návrat daní z pozemků (rozuměj daní z nemovitosti) před vládní úsporný balíček.

JV

J44i88ř76í 10V16o77l88n63ý

11. 3. 2024 12:13

Zvýšení majetkových daní a pachtu za státní půdu znamená pro zemědělce mínus tři miliardy. K tomu nízké ceny komodit, nižší dotace a vyšší ceny energií. Velmi smrtící koktejl, že ano?

Dík za moudrá slova! Z Vašeho úhlu pohledu jsou nejvyššími destruktory naší země Miloš Zeman, slovenský estébák Bureš, Tomio Okamura, Babišovi poddaní v ANO, Okamurovi vazalové v SPD, Trikolora a celá Putinova pátá kolona u nás!

Na budoucnost myslí jen vláda Petra Fialy!

JSS

To jste zase mimo. Oni - Oni myslí ne budoucnost?? Tedy okleštit mimo nás- my jsme výsada - nesmí se na nás sáhnout ani o korunu - to jsou vaši vyvolení? Slibotechny, farizejníci. Prvně začít u sebe a pak mluvit - ani náhoda. Ožvanit co se dá....

SD

S57v83a65t35a 74D37e48d52i34c

11. 3. 2024 22:26

To je kouzelne ... pan by chtel demokracii, ale nejlepe s obcany ktere si sam vybere podle sveho gusta. Ale tak to nefunguje :) ani tak nikdy nebylva vymyslena. Nikdy nemela za ucel vytvaret ani dobra, ani optimalni rozhodnuti. Ba dokonce ani rozumna rozhodnuti. Ale jen takova, na kterych je vetsinova shoda - to znamena nekdy i poradne hloupa.

Pokud je pan natolik neskromny a nepokorny, ze nepovazuje ostatni obcany za sobe rovne - on sam je podstatou nasi "blbe demokracie".

I ja vim, ze vedle cikan Dezo asi nepobral moc rozumu, ale resenim neni rict "dezo nema pravo rozhodovat" ... ale bud ho vzdelat, nebo aspon pusobit tak, aby se treba ... tu a tam... ridil nejakym lepsim vzorem, kteremu veri. Nejlepe nejakym chytrejsim sousedem. Je to malo, ale muze to stacit, a postupne se to bude lepsit.

Jak priznacne je, ze po vice demokratech volaji predevsim ti, kteri demokracii, v jeji podstate, odmitaji.

JK

Vidím to tak, že pán by chtěl demokracii s občany, kteří chápou, co demokracie obnáší. Tedy i zodpovědnost. A bohužel k tomu máme ještě daleko. A nejen my.

JV

J94i74ř94í 25V97o62l40n97ý

11. 3. 2024 11:46

Jenom hlupák se může vzdát svých práv. Bohužel, na tom je postavena smutná historie lidstva.

MK

Daň z nemovitostí je ze samé podstaty špatná.Nemovitost si lidé pořídí z příjmů,které byly zdaněny a tedy daň z nemovitosti je v podstatě druhá-další daň z vydělaných peněz.

JK

Nikoliv. Daň z nemovitosti je asi jediná daň, u které můžete vidět, na co se použije a ovlivnit to. Zaplatíte a obec Vám za to poskytne základní servis. A nemůže se stát, že z Vašich daní budou mít užitek jinde a Vy utřete hubu.

  • Počet článků 384
  • Celková karma 24,57
  • Průměrná čtenost 629x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik