MS

Je vhodné dát odkaz na citovaný článek

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/max-kasparu-nasili-deti.A200117_195549_domaci_mama?h=FCAAD0BE375BCC649255C69ECC9B5369

Maxi Kašparů nejde o to, že by nebylo možné druhé kritizovat; sám to také dělá. Ale nemá jít o paušální odsuzování, nálepkování, ale věcnou kritiku. Viz text kousek níže

"Vadí mi na nich třeba i to, že se sice pokládají za intelektuály, ale přitom s vámi nesoupeří myšlenkově, kdepak. Své názory prohlásí rovnou za jedinou pravdu, ostatní názory označí za dezinformace nebo fake news, oponenty zesměšní. Nastaví pravidla tzv. korektnosti. Explicitně sice nepopírají svobodu slova, ale implicitně propagují náhubek politické korektnosti. Opravdu silně mi připomínají ony komunistické kádrováky."

MK
Foto

Prozradí se právě tím, že vše vědí. Třeba, jak myslí příznivci ANO a SPD.

Foto

Lidstvo se dělí na vnímavé a tupé. Vnímaví, stejně jako Sokrates "ví, že nic neví" a vůči oponentům bývají tolerantní. Tupí jsou přesvědčeni, že rozumějí naprosto všemu a těmi druhými pohrdají.

PC

Pan M. Kašparů to vystihl naprosto přesně. V jeho vyjádření není jediná věta, která by byla neobjektivní.

Ovšem potrefené husy budou jako obvykle vydatně kejhat. Tedy v podstatě potvrzovat pravdivost toho, o čem se tento velmi vzdělaný pán též ve své úvaze velmi decentně a kultivovaně zmiňuje.

Podle mne to naprosto přesně vystihl pan Šebesta a potrefené husy kejhají.

PV

Myslet bolí. Proto mnoho lidí věří, že na složité problémy existuje jednoduché řešení.

JZ

Je to spíše druhá strana, která tady svým oponentům vyhrožuje, nazývá je sluníčkáři, vítači, vlastizrádci atd. To je slovník SPD, PRO a podobné sorty. I Já nepatřím k tem, kteří někoho zastrašují za názory, jak činí například ti, kteří vyhrožují zabitím Ondrovi Vetchému a jeho rodině kvůli pomoci Ukrajině.

Ano, občas jsem tvrdý, ale jsou záležitosti, na které je třeba mít jasný názor. V roce 1945 nebylo normální hájit kolaboranty s nacisty, nyní není normální hájit kolaboranty s putinovským Ruskem. Tečka.

A co se týče voleb, pan M. Kašparů sympatizuje s Rakouskem-Uherskem. A v něm bylo volební právo až do roku 1907 omezeno na ty, kteří platili daně. To považují za správné.

  • Počet článků 385
  • Celková karma 23,50
  • Průměrná čtenost 627x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik