Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

Moc hezky jste rozdělil občany na ty honosné přemýšlivé, co s vámi souhlasí a na ten zbylý póvl. Tím určitě získáte někoho na svou stranu.

5 1
možnosti
Foto

njn, jenže rekreantů se stejně korespondenční volby týkat nebudou, ti budou stále muset na ambasády.

No a stejně tak se nebudou týkat regionů, kde nefunguje řádná pošta. Při tom zrovna v takových by lidé ulehčení nejspíše uvítali, zatímco tam, kde pošta funguje, funguje stejně dobře i doprava, takže není zas až takový problém někam dojet.

1 1
možnosti
TV

na cele te myslence je nejvic podezrele to, ze kdyz byl u moci bures, chtel korespondencni volbu bures a opozice byla proti, ted je u moci tehdejsi opozice a korespondencni volbu chce, zatimco nyni opozicni bures je proti. Ani jedny z nich nepodeziram z toho, ze by chteli neco udelat pro obcany, ani nepredpokladam, ze by si jedni i druzi mysleli, ze jim to prinese o poznani vic zahranicnich hlasu nez tem druhym. Jako nejpravdepodobnejsi mi tim padem vychazi varianta, ze ten kdo je u moci ocekava, ze bude mit moznost ovlivnit vysledek

1 0
možnosti
Foto

Spíš je "podezřelé", že na tom dlouhodobě není politická shoda. Asi proto, že znalci z oboru legislativy vždycky našli nějaké mouchy. A to dokonce takové, že se jich lekl i Babiš.

1 0
možnosti
MP

Já bych tedy osobně tu extrapolaci rozvinul dále, a to čistě objektivně:

- pokud se schválí korespondenční volba v zahraničí, tak je pravděpodobné, že brzy přejde ve volbu elektronickou (to se opravdu nabízí).

- pokud toto bude možné pro voliče v zahraničí, brzy se ozvou voliči i v tuzemsku, že tuto možnost chtějí mít také, že také nechtějí nikam chodit, a že jsou tudíž diskriminování (a bude to pravda)

- logicky tedy dojde k umožnění volby na dálku i pro voliče v tuzemsku

- pokud se tento způsob volby rozšíří i v tuzemsku, začne se vyvíjet tlak na úplné zrušení osobních voleb, protože zřizování volebních místností se stane relativně ještě více nákladnější a zbytečnější

- přejde se tedy kompletně na volby elektronické.

A teď - kdo zaručí, že se volební systémy nepodaří hacknout, zahlcovat umělými útoky, vyřadit z provozu v době voleb, že se zabrání úniku apod. To lze u osobních voleb provést velmi těžko. Dále je tu větší možnost "trollení" - pokud by někdo chtěl volit nějakou recesistickou stranu nebo nesmyslné komické uskupení typu rytířu Jedi (protože to bude sranda), tak mu nebude dělat problém jim "kliknout" hlas. Pokud by se dotyčný musel kvůli tomu obléci a někam chodit, tak si to obvykle rozmyslí a raději se na volby vykašle úplně (což ja nejspíše lepší) - osobní volba tedy funguje i jako takový filtr pouze pro voliče, kteří to myslí více vážně. Tím rituálem osobní volby se tomu dodá důstojnost, a nebude st to degradovat jen na úroveň internetové ankety...

10 1
možnosti
RD

Mily "aktivni premyslivy obcane". Nechces li v teto zemi zit, nevidim duvod, proc bys mel tem, kteri chteji diktovat. Vol si tam, kde mas trvale bydliste.

12 6
možnosti

Mě pořád uniká smysl toho, že by měli volit lidé, kteří tu trvale nežijí.

11 8
možnosti
VT

...přesně tak, jednak zde neplatí daně, a hlavně - neužijí si pak výsledky své volby....

1 0
možnosti
PV

Plně souhlasím s myšlenkou, že pokud “korespondenční volby”, tak určitě elektronicky.

Osobně mám především problém se snahou pomoci svým blízkým “správně odvolit”. Například tím, že jim umožníme volbu z domova, aby se přece nemuseli “trmácet” do volební místnosti.

3 1
možnosti
JK

Elektronická volba také částečně narušuje anonymitu voleb, ale podstatně méně, než ta korespondenční. A navíc máte zpětnou kontrolu, že Váš hlas byl započten.

0 0
možnosti
  • Počet článků 385
  • Celková karma 23,67
  • Průměrná čtenost 627x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik