Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V30í90t 98C23h12a35l52u39p53a

24. 11. 2023 11:56

ANO. Většinou totiž bývají nejlépe odměňováni ti "SCHOPNÍ". A já bych to ještě doplnil... "VŠEHO SCHOPNÍ"....

0 0
možnosti

Ptát se někoho na výši jeho platu bylo v době mé aktivní činnosti považováno za nediskrétnost. Podobně to dnes vnímám s dotazy na výši důchodu.

0 0
možnosti
IP

U nás se ví kolik kdo bere. Protože odměny za výkon vzdy visi na nástěnce. Údajně jako podpora aby jsi viděl že kolega si vydělal více a tak ho predbehni. To že kolega v práci zákazníkům lze už je pak něco jiného.

0 0
možnosti

posledni veta je chyba managmentu, ze si to neuhlida

0 0
možnosti
JH

Lidská závist je nekonečná a to je důvodem, že se ve firmách dělá vše pro to, aby zaměstnanci navzájem nevěděli, kolik kdo bere. Protože nejsou dva stejní zaměstnanci vykonávající stejnou práci. Každý je jedinečný (zkušenostmi, pracovním nasazením, odbornými znalostmi, schopností si vyjednat plat,...) a tedy by měl mít každý jiný plat.

Pokusy sjednotit platy povedou k vyššímu odměňování lemplů a znechucení a odchodu těch schopnějších. A to asi není cílem firmy.

Mě třeba vadí, že je logické, že zaměstnavatel ví, kolik bere jeho zaměstnanec (jinak by ho nemohl platit). Ale já jako zaměstnavatel (plátce daní) nevím, kolik platím státním úředníkům, ministrovi,... Z tohoto pohledu by platy všech státních zaměstnanců od uklízečky na obecním úřadě až po prezidenta měly být veřejně známá čísla. A tady bych s tím zviditelňováním platů začal.

1 0
možnosti
IP

2 lidé mohou dělat práci stejnou. Nemusí ale mít stejný výkon.

2 0
možnosti
DP

Nevím, kolik bere kolega a je mi to jedno. Totéž očekávám od kolegů.

4 0
možnosti
JP

Je na každém jaký plat si dohodne a jaký plat bude ochotný dát zaměstnavatel.

A nevidím jediný rozumný důvod, proč by o mé dohodě se zaměstnavatelem měl vědět kdokoliv další.

2 1
možnosti

z hlediska trhu prace je nevedomost platu ostatnich podobne, jako byste se cenu rohliku dovedel az na pokladne a ta cena by se jak mezi obchody, i v jednom obchode pro ruzne zakazniky podle toho, jak si to zrovna vyhandluji. Takovej orientalni bazar

3 3
možnosti

pane Havle, neni tomu snad tak?

0 0
možnosti
Foto

No nevím. Rozhodně nesmí být zveřejňování platů povinné.

Na druhé straně - zakazovat se bavit o svém platu je takové - levicové.

0 0
možnosti

Volny trh nejlepe funguje (aspon teoreticky), pokud maji jeho ucastnici maximum moznych informaci. Tj. zverejnovani platu je protrzni a tedy pravicove

3 3
možnosti
MZ

Nakázaní, že musím platy zveřejnit je fakt pravicové? Aha. Já myslel, že pravice=svodoba a to i v tom, zda si ve své firmě platy zveřejnit či ne....ale tady už se bude vydávat za pravici i progresivní daň...

2 1
možnosti
LP

Co byste také od současné socialistické vlády čekal. Jediným principem levice je hra na závist a snaha o rovnoměrnou bídu.

Naštěstí to snadno půjde obejít, stačí si založit pár fiktivních agentur, zaměstnance nabrat přes ně nebo je rovnou převést na švarcsystém.

3 2
možnosti
  • Počet článků 384
  • Celková karma 24,36
  • Průměrná čtenost 629x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik