Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Cesta do pekel? Vymáhání výživného má v rukou stát. neplacení výživného je trestný čin - měly by tu zasáhnout soud, policie nebo vězeňská služba, tedy státní složky. Soudu je to jedno, ten spíš chrání neplatícího otce a z matky dělá hyenu, co chce dokonce peníze na výživu dítěte (vlastní zkušenost). Policie toho moc nemůže. A vězeňská služba? Ta řekne, že pro vězněného nemá práci, a ten je následně po odpykání trestu propuštěn ještě s ještě větším dluhem za uvěznění. Dítě, co za nic nemůže a chce být živo, je na úplně posledním místě toho řetězce.

Vážený, toto má v rukou hlavně stát. A náhradní výživné je jen dokladem toho, že stát na svoje povinnosti totálně kašle. Kdyby totiž stát chtěl, tak by neplatiči osolil život tak, že by ho ani nenapadlo, aby nic neplatil. Ale proč by to dělal, když státu je to jedno? Ono totiž stačí, když se rodiče dítka spolu domluví, rozvedou se a on (jako) neplatí. Stát po něm nic nechce a matce ještě pošle peníze na různých podporách. No, neberte to. Hloupý kdo dává, hloupější kdo nebere.

1 0
možnosti
JO

Toto nemá v rukou stát. Toto máte v rukou vy. Stat, potažmo my všichni ostatní, vás nenutil si pořídit dítě s panem xy. Pokud je otec dítěte nemajetný, není to chyba státu. Pokud majetek má, není problém pro stát z něho výživné dostat.

0 0
možnosti
JV

J77o12s74e39f 62V63o25g10l

25. 9. 2023 13:11

Paradoxem doby ve smyslu institutu manželství je otázka rozvodů v našem právním řádu. Soud manželství rozvede s odůvodněním, vztah je konfliktní a bezperspektivní, rozdělí rodinu, svěří děti většinou matce, případně do střídavé péče (samo o sobě zcela absurdní!) a rozhodne o výživném.

Soud manželství zruší a pak vyžaduje po rodičích aby se o děti starali, vychovávali je v určené době (otcové každý druhý týden o víkendu), platili na ně výživné a k rozvedenému partnerovi se chovali slušně. Tak to bude opět řešit stát: zavede náhradní výživné, zpřísní trestní odpovědnost neplatičů, jak donutí rodiče k řádné výchově, to nevím a k tomu změní zákonnou úpravu jako "manželství pro všechny". Nakonec potom zrušíme "manželství" úplně, vždyť v něm nikdo žít stejně nechce ...

1 0
možnosti
Foto

Ona prorodinná politika je ve skutečnosti feministická. Zaklínání se rodinou je pouze zástěrka, jak nasypat více peněz ženám, zodpovědným i nezodpovědným. K náhradnímu výživnému připočtěte výchovné příplatky k důchodu pro ženy, superpomalé narovnávání důchodového věku, diskriminace mužů u opatrovnických soudů, vložky jako strategická zásoba státu, která se po čase zdarma rozdá, Istanbulská úmluva, nižší daň na menstruační potřeby ....

Řešením problémů s výživným je jednoduché. Střídavka jako přednostní model úpravy poměrů, a tam kde střídavka nejde, svěřit dítě zodpovědnějšímu a pracovitějšímu nehledě na pohlaví. Pokud by oba rodiče byli nepoužitelní, tak prarodičům. To by najednou všichni koukali sekat dobrotu a nenatahovat ruku ke státu. Jenže toto řešení se feministkám ukrutně nelíbí, je vždy rovnost pohlaví opouští, jak jde o vlastní kapsu.

1 0
možnosti
JP

Hmm, tak u nás byl otec nepoužitelný, přesto jsem bojovala se soudy o výživné. O přístupu soudů bych mohla napsat knížku a nic hezkého by to nebylo.

0 1
možnosti
JV

J50o75s95e47f 32V61o19g98l

25. 9. 2023 11:08

Můžete prozradit jak stát zajistí placení výživného.

U nesezdané ženy (neuzavřela manželství) jde čistě o dobrovolné placení, pokud se vůbec nějaký otec přihlásil, jinak následuje soud o výživném (nebo také předtím soud o uznání otcovství). U rozvedených žen, současně s rozsudkem je stanoveno výživné, pokud ten, komu nebyly svěřeny děti má respektovat rozsudek, donutit ho má soud. Mám ještě pokračovat ...

0 0
možnosti
Foto

Jak jej má soud donutit. Nejdříve jej musí policie ČR najít . Když jej najde a to ne vždy není jednoduché . Pak zahájí přípravné řízení, pak mu sdělí obvinění z trestného činu neplacení výživného. On ve stanovené lhůtě zaplatí a jde to do kopru. Nebo nezaplatí a soud mu sdělí podmínění trest. On zase neplatí a celé to začne znovu. Soud jej odsoudí na tvrdo. Věznice sdělí, že pro něj není ve vězení práce. Takže ženská je opět bez peněz a on za tu dobu co sedí není trestně stíhatelný, protože chce pracovta, ale práce není. Ženská co ji chlap neplatí bere podporu od státu a od města pokud je ve stavu nouze. Po 4 měsích musí znovat jít na Policii ČR a znova podat trestní oznámení. Větší sranda je, když chlap se odstěhuje neznámo kam. Trvalou adresu má tam, kde není a kde je se neví a začne další kolo hledání. Vyhlašuje se po něm pátrání a pokud je v cizině mají všichni peška do doby, než se vrátí. Protože je celostátním pátrání zadrží jej při návratu na letišti. Pokud se vrací vlakem, nebo autem, dokud jej někdo nepozná je to k prdu

1 0
možnosti
Foto

Já s vámi souhlasím ale ať stát nejdříve zajistí vymáhání výživného a teprve potom ať zruší nebo omezí náhradní výživné. Jestliže toho stát není schopen ošetřit, tak ať platí, i tak se ze státního rozpočtu vyhazují peníze na daleko zbytečnější věci.

1 0
možnosti
HH

kde nic není, ani stát nebere...

0 0
možnosti
JV

J15o65s83e60f 35V65o62g20l

25. 9. 2023 9:03

Dobře napsáno, když se v diskusích zmíním o významu a podstatě manželství, reakce jsou nechápavé a manželství je považováno za přežitek doby.

Napíši proto znovu, manželství je instituce (vztah) především mravní a právní. Představa o rozvodu manželství: Dnes již převládá názor, proč zatěžovat soudy, když tak jednoduchou věc zaprotokoluje notář.

Tak se prosí nedivme kde jsme! Vždyť manželství je pouze "slovo".

3 0
možnosti
Foto

Naprosto s vámi souhlasím.

4 0
možnosti
Foto

Vrcholem bylo, když si samoživitelka Veronika Žilková stěžovala, jak je na tom finančně špatně, že musí živit i dva koně své dcery Korduly. Mimochodem před několika dny uspořádali Kordule velkolepou oslavu jejích osmnáctých narozenin, která vyšla na více jak sto tisíc korun.

4 0
možnosti
  • Počet článků 384
  • Celková karma 24,36
  • Průměrná čtenost 629x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik