Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Jojo, poměřování. Jak se asi dařilo těm lidem, co vykládali spoluobčanům, že v té bolševické říši je na tom ČSSR vlastně nejlíp, tak co si stěžovat, že?

Takoví Poláci na tom byli po ustavení kongresového Polska byli zdaleka nejlíp v celé ruské říši: měli ústavu, parlament, okamžitý vstup do říšských šlechtických tabulek na výhodných místech. A tumáš čerte kropáč, 1830, krvavé polské povstání

Zdá se, že tohle porovnávání někdy dopadá na hluché (nebo aspoň nedoslýchavé) uši

0 0
možnosti
AK

Vybrat si jeden jediný ekonomický ukazatel a na jeho základě udělat závěr, že se máme fajn, je opravdu ale opravdu hodně přitažené za vlasy.

0 0
možnosti
PK

Hodně záleží na etapě života. Já jako pracující důchodce se mám dobře, ale neřeším už bydlení, výchovu a vzdělání dětí apod.

0 0
možnosti
Foto

Vše je relativní. Poměřování s Německem či Rakouskem vyjde hůř než s Ukrajinou, či Nigérií.

1 0
možnosti
PK

Ano, já bych se vždy poměřoval s těmi lepšími kde převažoval Ordnung a Fleiss. A kteří bohatli prací a ne převážně drancováním kolonií.

1 0
možnosti
JK

J71a91n 30K15a27r16a59s49e59k

18. 9. 2023 11:39

tenle blog je treba uschovat a zejmena pouzit ve skolni vyuce - jako exemplarni priklad, ktery ukazuje mladezi, ze dospeli take vzdy nemaji pravdu a bohuzel casto vykladaji totalni nesmysly.

Pred 50 lety, u nas v socialismu a i na zapade tenkrat neexistovala moznost, jen tak v mediich placat nesmysly. To slo v hospodach. Ale kdyby nekdo chtel podobne myslenky uverejnit napr. v novinach, tak tam byl vyskoleny redaktor, byla tam redakce a ti by rekli:

'Ale pane Sebesta, takove voloviny prece nemuzeme otisknout. Vite Vy vubec , co je to ta produktivita? A i to Vase doporuceni, ze kdyz nekdo nevydelava dost, tak ze ma vzit druhe zamestnani - byl jste nekdy vubec v zemich , kde to praktikuji - vladne tam ten blahobyt?. Vite co, vemte si ty svoje zvasty a venujte se necemu, cemu mozna vice rozumite'.

Nejakou takovou redakci bych si dnes pral.

1 4
možnosti
PK

Nějak si nejsem jistý, co jste chtěl svým příspěkvem říci. Že se máte špatně? Nebo něco jiného?

1 0
možnosti
  • Počet článků 385
  • Celková karma 22,62
  • Průměrná čtenost 627x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik