Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Stručná historie pravice:

Když už se z počínání ODS obraceli v hrobě i její mrtví sponzoři, byla tu nepočetná ODA, která vyšuměla po zhasnutí a dokončení takzvané privatizace.

To nevadilo, protože vnikla nová čistá pravicová strana (US), která nás ústy pana Pilipa poučila, že normální je nelhat.

Moc úspěšná ale nebyla, což nevadilo, protože tu byla další nová skvělá a neposkvrněná pravicová strana TOP09.

Ta se proslavila nejvíce občany poškozujícími reformami a její preference se po zásluze rozplynuly.

A tak bylo třeba reinkarnovat ODS s tím, že bude nová a lepší. Do jejího čela postavili pana Čistého. To, jak se i později ukázalo, nebylo díky jeho charakteru, ale protože pan Nečas neznal některá temná zákoutí politiky.

No a v posledních volbách se nám objevila ODS ve vládě znovu, poté co pan Rychetský změnil svůj názor a rozhodl, že přesilovka 5 na jednoho je v pořádku.

Je úžasné pozorovat, co před volbami slibovali a jak pravý opak činí.

Zajímavé také bude jak si zajistí, aby byli znovu zvoleni. Korespondenční volby a cenzura kritických názorů nemusí stačit.

5 0
možnosti
ZH

No, v důsledku změny přepočtu hlasů tak ANO získalo o mandát víc, než podle dřívějšího systému.

0 0
možnosti
ZH

Já to vidím trošku jinak. ODS vytáhl z politického suterénu Babiš, protože (dle mého názoru) hodně voličů prostě mělo potřebu volit proti němu, v podstatě na jistotu toho, kdo se do parlamentu určitě dostane. ODS mi přijde jako nejméně nepřijatelná ze zbývající nabídky. Nebýt Babiše, ODS by zůstala v politickém suterénu. Takže za Fialu si paradoxně mohou Babišovo voliči, sami si to způsobili.

2 4
možnosti
SB

Jestliže ODS vytáhl z politického suterénu Babiš tím způsobem, jak píšete, tak z toho politického suterénu moéhl vytáhnout pouze ODS jako celek.

V tom máte možná pravdu.

Nemáte ji však v následující větě:

"Takže za Fialu si paradoxně mohou Babišovo voliči, sami si to způsobili."

V tom skutečně pravdu nemáte, protože to, že v čele té strany je zrovna Petr Fiala, to už je věcí ODS a nikdo jiný to ovlivnit nemohl.

1 0
možnosti
Foto

Ještě poznámka k blogu:

Ano, Klaus upoutal tím, že měl tah na branku, na rozdíl od OF.

Dále pak tím, že jasně formuloval své názory a vize - že se jednalo o teorie a poučky již překonané a pro situaci státu spíše nevhodné, tím se skoro nikdo netroufl oponovat a pokud ano, tak neměl šanci své názory vysvětlit a obhájit potřebným způsobem.

A ano, opoziční smlouva byl hřebíček do rakve demokracie, ovšem v případě pana "profesora" to byla jen taková třešnička na dortu. Pravda hodně shnilá třešnička, na krásném, byť zdraví škodlivém dortu.

5 2
možnosti
Foto

Ukazuje se, Příroděžel, že Petr Fiala mohl sbírat body pro ODS pouze v opozici. I když si odmyslím komplikace plynoucí z 5 subjektů, z nichž 1 neustále vydírá odchodem, tak je stejně ODS naprosto marná! Jsou, podle mne. 2 okruhy problémů, v nichž se ODS plácá:

1/ neřešení podstatných problémů a pokud některý řešit začne, tak způsobem z nejhorších - budiž, zde se může projevovat vliv ostatních partnerů, ale

2/ naprosto selhává v jakékoliv komunikaci a pokud již něco vysloví, je to spíš jako příslovečný Baloun.

Dosud uplynulá část volebního období jen potvrzuje názor, že Fiala, resp. ODS, mohl sklízet pozitivní body pouze v opozici, protože když dostal šanci plnit sliby z opozice a chovat se jako "vládce", je z toho jen hořké zklamání a v podstatě vnucování příznivé pozice Babišovi do příštích voleb.

Škoda.

3 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma

1 4
možnosti
JV

Tolik naivity ve vašem věku.......

3 1
možnosti
JV

Tak Milion chvilek jsou podle vás Blaničtí rytíři? A kde byli celé ty skoro dva roky vládnutí Pětikoalice při tom kvantu kauz? Že se teď sešlo pár desítek lidí, kterým vadí žlutě kartovaný ministr spravedlnosti? Taškařice.

10 1
možnosti
MK

Pokud je někdo hrobníkem ODS, je to právě signalista Fiala. Mimochodem, byl to především don Pablo Blažek, kdo ho vytáhnul a prosadil do čela ODS. Bohužel.

Pan signalista je dnes předsedou slepence Spolu, nikoliv ODS.

9 2
možnosti
OS

Hrobníkem je hlavně ta skutečnost, že právě brněnský mafiánek don Pablo Blažek je ten, kdo vytáhnul ODS z bláta na výsluní. Toho měli ódéesáčtí straníci škrtnout hned na začátku, on je totiž právě ten představitel systému, v němž je slovo podnikatel velmi pejorativní.

2 0
možnosti
SB

Nadávání na Opoziční smlouvu považuji za totální nesmysl.

Prostě novináři tak dlouho do ní tepali, až spoustě lidí vsugerovali, že to bylo nějaké peklo.

Ve skutečnosti to nebylo ani peklo, ani nějaká ušlechtilost nebo terno.

Bylo to normální rozdělení moci mezi silné politické strany, které se nijak nelišilo od toho co předváděly ostatní politické garnitury po roce 1989.

Ovšem od funkcí byly do opozičních míst odstaveni ti, kterým fandil tehdejší prezident Havel a vlivná novinářské lobby. Proto najednou vznikla ta hysterie.

Dnes žádnou podobnou smlouvu nemáme a podívejte se na tu bídu, která se nazývá českou vládou.

Nebo do minulosti: Petr Nečas také vládl jinak než prostřednictvím nějaké podobné smlouvy a vzpomeňte si, jaký to byl slaboch.

7 5
možnosti
Foto

Já si pamatuju, že kdekdo byl rád, že byl konečně odstaven, u kterého to vypadalo, že má místo u vlády předplacené.

Kdo nadává na Opoziční smlouvu, tak by měl nadávat i na koalici SPOLU, kde se dost rozdílné strany spolčily z touhy po moci. Před evropskými volbami se prokazuje, jak je to spojenectví chatrné.

3 0
možnosti
  • Počet článků 385
  • Celková karma 22,62
  • Průměrná čtenost 627x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik