Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zdravím Vás, hřebík na hlavičku. Je to jasné Vám, mně a jistě zástupům dalších. Mocipáni to považují za nevhodné téma. Odborník, kdyby chtěl, si sedne a udělá seznam těch co vytvářejí přidanou hodnotu a těch, kteří jsou k tomu potřeba. A Ti ostatní patří mezi 0,5 milionovou skupinu. Mohli by dělat něco užitečného. Na co máme například poradce a jejich organizace, když politici mají své specialisty na ministerstvech a jinde? Je opravdu marginální jmenování ministryně bez ministerstva? Možná ekonomicky ano, ale mravně?

PF

1 0
možnosti
Foto

Jde o všechny zaměstnance veřejného sektoru, tedy i o učitele, zdravotníky a hasiče. Přesně, jak říkáte. Zvýšily se platy učitelů, ale jaký to má národohospodářksý přínos? Jaký je efekt? To samé zrdavotnictví: Náklday pruce rostou, nás, satrých a nemocných přibývá, ale kde na nás vzít?

A hasiči a policisté hrozí, že odejdou, Kam půjdou? CV soukromém sektoru je volných msít dost, ale jak placených. Všichni, kdo by odešli ze soukromého sektoru, by si pohoršili, jakmile by se situace na trhu práce dostala do normálu.

Prostě na ně nemáme a nebudeme mít, dokud eknomika nebude výkonnější. Vyšší výkonnost ekonomiky nedosáhneme ani dotacemi, ani zvyšováním platů. Musí být mnohem robustnější soukromá sféra.

1 0
možnosti

Někdy musíte přidat aby se to "nerozsypalo". Stejné bude u vojska a taky vězeňských dozorců. Někteří jako doktoři mohou i za kopečky. Je to složité, já vím ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 383
  • Celková karma 24,69
  • Průměrná čtenost 631x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik