Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mám byt ve svém vlastnictví a ta pětibába (nebo i dvojnásobek příští rok) jako r o č n í daň z nemovitosti je zcela mimo mou rozlišovací schopnost.

0 5
možnosti

Jste šťastný člověk, když nemusíte špatné kroky této vlády vůbec kritizovat a jste spokojen s jejím špatným řízením této země i okrádáním pracujících daňových poplatníků, kde to jen jde.

2 0
možnosti

Autore, ta důchodkyně tam třeba žije celý život a přispívá jí to k psychiké pohodě, že je ta, kde je zvyklá. Jenže pravičáci nejsou tak chytří, tak to nedokážou pochopit.

3 1
možnosti

Dan z nemovitosti by nemelo byt pod vlivem statu. Cena dane by mela byt rizena jen komunacnimi vydaji. Mineno mistnimi silnicemi, rozvodem a upravou vody, energie a celkove vse, co mistni lokalita vlastni a spravuje. Stat by mel jen pripravit podminky a rad pro zaklad. (jak ma spravny stat pracovat). Mit urednika v Praze rozhodujici o dani v Jablunkove ci Tvrdonicich je jen ukazka byrokratickeho statu.

To je muj osobni nazor. Dekuji.

2 0
možnosti
Foto

R76o22m22a31n 58K23o17z75e56l

29. 5. 2023 15:44

A já si vzpomínám na nadávky pana Stanjury, že se má tato daň zrušit, pak to trochu zmírnil, že je nebezpečné ji zvyšovat. Takový názorový obrat je pro mne záhadou, chytří a přemýšliví můžou vysvětlovat.

6 1
možnosti

Pane,

nány jsou v současné vládě, a vy jste ubohý člověk, který si pomáhá jen útoky proti opozici, např. ubohým komolením křestního jména.

12 1
možnosti

Tenhle stát vybere na daních dost, bohužel s těmi penězi neumí hospodařit. Přemýšlivější část našich spoluobčanů volila vládu, která je k nerozeznání od té Babišovy, akorát premiér tolik neblekotá.

4 1
možnosti

Přemýšliví občané by této vládě hlas nedali za žádnou cenu.

Hlasy tedy získala jen od těch méně inteligentních a lehce zmanipulovatelných.

3 1
možnosti
Foto

J82o88s35e26f 76B95á95r63t80a

29. 5. 2023 13:16

Kdo to je Alenána? Nány jsou momentálně ve vládě a v čele parlamentu.

6 0
možnosti

Ale Alena tam žádná není. Ta byla, je a bude, jen jedna.

0 0
možnosti

"není důvodu, aby ta dáma bydlela sama v bytě o rozloze 100 metrů čtverečních"

A to jako má rozhodovat nějaký daně zvyšující komouš, kdo má kde bydlet? Takže váš hlavní třídní nepřítel jsou momentálně důchodci, kteří často celý život spláceli hypotéku a vy jim teď chcete ukráts domov?

Chce se mi víte co.

14 1
možnosti

1. argumentovat výší daně v jiném státě je nesmysl, musíte porovnávat celou daňovou soustavu. Když už argumentujete tím, že jinde platí vyšší daň z nemovitosti, pak se taky podívejte, jestli platí tak jako my zvlášť poplatky za odpad, psa, modré zóny či jiné místní poplatky, které v jiných státech neexistují a hradí se z té vyšší daně z nemovitosti.

2. A pak pak tu máme výjimky. Tzv. council tax v Británii je velmi vysoká, na lukrativních místech klidně ve výši několika set liber měsíčně. Platí ji všichni nad 18 let s výjimkou domácností tvořených pouze 1 dospělou osobou nebo pokud má domácnost příjmy pod 195 liber týdně. Ano, vámi zmiňovaná paní ve stometrovém bytě by tedy v té "drahé" Británii neplatila vůbec nic!

A pak tu máme slevu na dani od 25 do 100 % pro studenty denní formy studia do 25 let, tělesně i duševně postižené, pokud jste v nemocnici či pečovatelském domě, vězení a dalším.

3. Británie zvyšuje daň pro nad dva roky neobývané a nezařízené nemovitosti na trojnásobek obvyklé council tax. Prevence proti squatům, páka na majitele dlouhodobě opuštěných staveb.

Takže nic není tak jednoduché a černobílé, jak si představujtete. Možná tu někdo ze čtenářů blogu napíše zkušenost z jiné země, kde je papírově vyšší daň z nemovitosti i jejími výjimkami.

7 0
možnosti

Komouši srovnávají jen to, co se jim hodí, klidně i s USA. Tedy jednu daň ano a druhou ne.

6 0
možnosti

USA ji zas mají výýýýýrazně vyšší. Takže porovnávat jednu věc mimo kontext je nesmysl...

0 4
možnosti
  • Počet článků 384
  • Celková karma 24,57
  • Průměrná čtenost 629x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik