Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Presny clanek pane Ondřeji Šebesto. Neni nic, co k tomu dodat. Snad je malou upravu priste, koalice ma vsechny penize statu v hrsti po dobu ctyr let. Muze si s nimi delat jakekoliv vylomeniny, PROTOZE ma ve Snemovne vetsinu, neni sila ji zastavit, protoze kazde "veto" ma moznost podle Ustavy prehlasovat a kdyz je treba, uzakonit jakykoliv zakon, protoze i vlada ma moznost volit ve Snemovne.

Takto se to deje jiz 30 let. Hura do budoucnosti.

0 0
možnosti

To snad nemůžete myslet vážně, že covid někdo pokládal za manu z nebes. Víte že před covidem měla Babišpva vláda vyrovnané rozpočty?

4 3
možnosti
Foto

Pane Záhořanská Babišova vláda státní dluh ze 1683,3 miliardy snížila na 1622 miliard. Ani v dobách růstu a prosperity se tím pádem nepodařilo zadlužení státu významněji smazat. Jak toho dosáhla ??? Dosáhla toho tak, že nebyly, žádné investice a reformy a v první řadě žádná reforma penzí, která do budoucna velmi podstatně zatěžovat státní rozpočet. Žádné investice do vzdělávání, podpory inovací, modernizace a digitalizace státu. Do rozpočtu se započítaly dotace z EU pro rok 2017 a rozpustila se do rozpočtu vládní rezerva z dob privatizace. Celé slavné Babišovo snižování státního dluhu tak bylo založené na tom, že se zvyšuje HDP, tudíž poměr zadlužení k němu klesá. Přesto nebyly výjimkou rozpočtové schodky. Přesto Babišova vláda z 1,6 bilionu korun státního dluhu na konci roku 2019 dokázala dluh zvednout na 2,5 bilionu korun na konci roku 2021. Česká republika se v letech 2020 a 2021 zadlužovala rekordním tempem, které nemá v jejích novodobých dějinách obdoby. Náklady na pomoc státu v boji s nemocí COVID-19 přitom tvořily jen 1O procent podle NKU. Úroky z peněz, které si vláda Babiše půjčila jsou ve výši 274 mld.

3 0
možnosti

Takovou blbost může napsat pouze autor časopiseckých sloupků, které nikdo nečte !

;-D

4 2
možnosti

Myslel ste tím Vás vlastní příspěvek, že? Jinak byste to nemohl napsat.

0 1
možnosti

Za drahotu může vláda, které předsedá Fiala a basta.

5 5
možnosti
Foto

Česká republika pod vedením vlády Andreje Babiše hospodařila podle Eurostatu nejhůř ze všech sedmadvaceti unijních zemí. Česká republika v roce 2021 se zadlužovala nejrychleji z celé EU. Meziročně se zadlužení veřejných financí České republiky zvýšilo o 4,2 procentního bodu HDP. Zatímco dvacet zemí Unie meziročně své zadlužení k HDP snížilo, to naše vzrostlo o více než čtyři procentní body. Schodek státního rozpočtu za vlády Babiše vzrostl na 420 miliard korun, Spolu s tím ale Česku rostou náklady na obsluhu tohoto dluhu. Na úrocích a poplatcích tak muselo v roce 2O22 zaplatit přes 42 miliard korun. Tato částka v příštích letech ještě poroste. a za tři roky až na 80 miliard korun ročně.

3 0
možnosti

Babiš mohl, může za vše a pan Fiala ne? Kolik přihrál voličů slepenci Fialův výrok "Babišova drahota" ? Jak je možné, že země ke kterým se chceme řadit mají inflaci cca 5% a my 17%?

8 1
možnosti
  • Počet článků 384
  • Celková karma 24,57
  • Průměrná čtenost 629x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik