Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mýlíte se. Demokracie nevyhrála.

Vyhrála Liberální demokracie. A to je kvalitativně něco úplně jiného než demokracie. Protože liberální, lidová či moderní demokracie jsou pouze mutacemi pokřiveného vnímání demokratického prostoru, které mají primárně sloužit k prosazování a hegemonizaci jednoho ideového směru na úkor všech ostatních.

Vyhrál totalitní směr, který v sobě zahrnuje cenzuru, likvidaci svobody slova, pronásledování ideových oponentů, jejich vyhazování z práce, vytváření represivních vládních složek s úkolem odhalovat určené ideozločiny, vytváření systému udavačství a donašečství, převýchovu celé společnosti, všudypřítomnou agresivní propagandu znamenající otevřené nebezpečí pro všechny, kdo s ní nesouhlasí.

Ostatně podívejte se na nosná hesla, s nimiž Pavel vyhrál a které by každým skutečně svobodně myslícím občanem měly otřást. Pořádek a řád. Zavedení pořádku a řádu, kdy je přesně určeno, co má člověk říkat a co si má myslet , je snem každého totalitáře. Svoboda slova a svoboda myšlení jdou totiž zcela proti zavádění "pořádku a řádu". Druhé heslo: Lhaní bylo dost. Heslo tak typické pro snahu uzurpovat si právo, aby bylo možné zbytku společnosti určovat, co je pravda a co lež. Prakticky obdobná hesla (tedy snahu určovat co je pravda a co lež) byla typická jak pro nástup komunistické totality (např. komunistické heslo "Tvrdě potírat lživé a nesprávné informace" uveřejněné v Rudém právu 13.2.21948, tedy v předvečer tzv Vítězného února) tak nacismu (viz jejich program NSDAP uveřejněný v 20-tých letech, který jako jeden z nosných bodů programu obsahoval "boj proti politickým lžím")

Tak asi tak :-/

1 0
možnosti

Pane Vechovsky. Ve svem rozbou mate vetu s kterou nesouhlasim. .......svoboda myšlení jdou totiž zcela proti zavádění "pořádku a řádu".....!

Jiz Plato nam rekl, ze "Stat je organizovane nasili" Mel pravdu? Kazdy novy zakon je ubirani osobni svobody. Jenze...!??

Bez radu a podminek neni stat, neni mesto a neni ani ta vase hospoda, ktera cepuje pivo. Nastava chaos, neporadek a i osobni nasili. Je zde nova definice demokracie. Ta stoji na organizaci a radu. My, tedy CR ji nema a rad urcite take ne

Diskuze o tom je na povidani se sklenickou toho dobreho cerveneho (ja radeji konak) sedet u krbu s plapolajicim ohnem, ukrajujici brezove drevo. Co rikat, slo by to??.

0 0
možnosti

Je smutné, kam až to dovedli Klaus, Zeman, Babiš ... že teď máme radost z něčeho, co by mělo být samozřejmé.

0 0
možnosti

Tak kopnutí do poraženého soupeře už máme za sebou a co dál?:-/

1 0
možnosti

Npo, dlouhodobě vyhrála spíš hloupost a eurohujerský Brusel směřující k zelené totalitě, zelené drahotě a zelenému nedostatku.

1 0
možnosti

radeji byste nedostatek z duvodu desertifikace a extremnich prirodnich katastrof (ne ze by nas to taky necekalo)?

Jinak prezident ma na to tak jak tak vliv blizky 0

0 0
možnosti

Demokracie vyhrava, dokud jsou zastupci voleni, prohraje, az budou dosazeni

1 0
možnosti
Foto

Pane Šebesto, šetřete nás... Hlavu ani patu to mnoc nemá.

3 0
možnosti

J95i94r94i 38P81r63a14j14z

30. 1. 2023 18:29

To co jste napsal je blbost, ale nebudu vás urážet, jako vy to děláte v článku. A proč jsem nevolil Pavla? Protože urážel ostatní stejně jako o děláte vy v tomto článku. A já dávat svůj hlas někomu, kdo se takto chová je mě, nebudu.

3 0
možnosti
Foto

R46o66m92a21n 33K32o98z88e40l

30. 1. 2023 17:50

Generál vyhrál také díky lžím a strašení, že je Babiš zlo a ohrožení demokracie, Jak ve svobodné a demokratické zemi lze ohrozit demokracii, to zůstává utajeno, ale na nepřemýšlivé to zabírá. Před pěti lety to také kdekdo viděl tak jednostranně.

5 0
možnosti

J73i10r87i 84T74i74c39h79y

30. 1. 2023 17:40

S pomoci zavile, jednostranne a lzive propagandy. To je demokracie!

4 0
možnosti

M69i33l33o83š 13K77a36f50k74a

30. 1. 2023 15:20

Politici voliče již mnohokrát zklamali a proto lidé inklinují k volbě nových tváří, i když je neznají. Do těchto lidí si pak promítají svá přání - a o to větší zklamání je obvykle čeká.

Jak víte - se svým kritickým myšlením - že generál Pavel je demokrat? Protože to tvrdí ČT? Celý život prožil v armádě, kde demokracie není a ani být nesmí. Obklopil se lidmi, kteří horují pro omezování názorů a sám tomu přitakal. Odmítá referendum, neb občanstvo není patřičně vyspělé a mohlo by volit jinak, než si přeje vrchnost.

Tzv. demokratické strany připravují cenzuru jako řemen a vůbec se tím netají. Dokonce i s trestáním neposlušných. Hlídací psi demokracie zvlčili a mnozí se evidentně nakazili vzteklinou. A vaše kritické myšlení jásá. Konečně zmizí kritika!

Přeji sobě,všem ostatním, i generálovi, abych se mýlil. Ale můj věk a zkušenosti mi dávají právo být obezřetný.

12 0
možnosti
  • Počet článků 384
  • Celková karma 24,57
  • Průměrná čtenost 629x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik