Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rusko bylo od svého vzniku v 16 století bylo říší zla. Místo vzdělání, poznání se vyboji rozšiřovalo až do 19 století rychlostí 90 km čtverčních. I Petrohrad stojí na území, které bylo součásti Finska. Od 14 století Ukrajina byla součástí Rzeczpospolity až do roku 1654, kdy Bohdan Chmelnický podpepsal Perejaslavskou dohodu a připnul území k Rusku. Okamžitě si uvědomil chybu, ale bylo pozdě. Pro kozáky okmažitě skončila demokracie, kterou do té doby znaly. Důvodem proč to udělal bylo náboženství. Důvodem bylo náboženství. Pravoslaví Rzeczpospolitě bylo vnitřně podřízené papeži v Rusku caru.

3 0
možnosti
Foto

Krym bez přístupu po souši je na nic. Proto je taková snaha obsadit území, která to umožňují. A také jsou tam zásoby plynu a ropy. Ne že by je Rusko nutně potřebovalo, ale nechce dovolit, aby je těžila Ukrajina, neboť - konkurence.

Z toho důvodu je požadavek Zelenského logický. Pokud se nevrátí všechna uloupená území, nikdy tam nebude klid.

7 0
možnosti
Foto

Znovu? Copak ono někdy přestalo být? :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 383
  • Celková karma 24,60
  • Průměrná čtenost 631x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik