Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bohužel je blog velmi pravdivý.R^

Bláboly o tom, jak Babišova vláda před covidem skvěle hospodařila, vyvrací zpráva https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/rozpocet-schodek-ministerstvo-financi-dluh-statni.A200302_143538_ekonomika_mato .

Jak to bylo s tím oslavovaným přebytkem, dost jasně vysvětlil respektovaný ekonom Miroslav Zámečník - https://www.euro.cz/politika/rozpoctovy-zazrak-z-bruselu-1436505?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu.

Paní Brethová má pravdu, že nová vláda nezačala příliš šťastně, když zřídila 3 nová ministerstva (i když jde spíše o kanceláře s několika málo obslužnými úředníky). Zejména když během dvou krizových covidových let dokázala Babišova vláda přijmout 33 tisíc nových zaměstnanců státu a za čtyři roky navýšit výdaje na platy ve státní správě ze 150 mld. na 240 mld. Kč. Troufnu si proto tvrdit, že ty 3 nové úřady budou "pouštět žilou" státnímu rozpočtu téměř neznatelně. A proč ty 3 úřady prostě musely vzniknout, asi lze z výsledků voleb pochopit...

Předem se omlouvám, že nebudu reagovat na většinu příspěvků v diskuzi, protože se mně nechce zas a znovu vysvětlovat a vyvracet stále těm samým rádoby diskutujícím jejich demagogické názory, zejména když o ekonomice mají jen zcela mlhavé znalosti. Již jsem to mnohokrát zkoušel, ale je to marné, je to marné, je to marné!:-) Někdo prostě více věří Prchalovi a někdo zase názorům ekonomů.

5 3
možnosti
JV

Na to, že jste ekonomický odborník navozujete dojem, že Babišova vláda nabrala tisíce úředníků, což není pravda, jak jistě víte. Jsou to především vojáci, policisté, učitelé....

3 1
možnosti
Foto

Nová vláda přišla ke snědenému krámu ale jako první zavedla nová ministerstva, která budou trvale pouštět žilou státnímu rozpočtu a budou mít tendenci se rozšiřovat. Přiznávám, že politiku důsledně nesleduji ale další počin dotace na elektromobilu je také dost sporná.

Ještě, že jste nám vysvětlil rozdíl mezi státním rozpočtem a rodinnou kasou. Když nemá peníze stát, tak sáhne do kapsy daňovým poplatníkům a prohlásí to za svůj příjem, místo aby hledal rezervy u sebe. Vláda, která je složená z 5 straniček musí uspokojit velké množství lehkoživek, kteří budou chtít profitovat a kteří mají své zájmy a my jim to budeme muset platit.

Babiš měl aspoň ty koblihy ale tahle předvolební koalice nás sedře z kůže a šetřit nás nebude.

5 7
možnosti
ZZ

Ono úplně stačí, že v době šetření bude prosazeno navýšení výdajů na zbrojení o 50 mld. Kč. Horko těžko ušetříme utahováním opasků 2 - 3 mld. Kč, abychom si na zbytečnou armádu 50 mld. půjčili.

;-D

2 0
možnosti
JV

Je od vás hezké, že jste těm, co nedosahují vaší inteligence vysvětlil, co to znamená dluh ;-DR^. Jinak jste klasický arogantní zastánce jediné správné ideologie. Teď od vás budeme čtyři roky číst nářky, jak za všechno bude moct Babiš, co tenkrát dělal premiéra. Jste přitom dost starý na to abyste si pamatoval, jak předčasně musela složit mandát Klausova vláda po neúspěšné aplikaci "záchranných ekonomických balíčků" nebo Topolánkova po neúspěšném zavedení "záchranného ekonomického batohu". Vůbec jste nepostřehl, že před covidem Babišova vláda konečně po dlouhých letech začala dluh splácet a že kdyby jeho vláda poslechla požadavky opozice na ještě vyšší kompenzace komukoliv, tak sekera v rozpočtu by byla ještě větší. Mimochodem - pro zrušení superhrubé mzdy zvedla ruku i ODS. Přeji vám i sobě aby se naše země ekonomicky zvedla i když to od vlády sestavené z funkcionářů pětri stran vůbec neočekávám. Očekávám jen nářky jako jsou ty vaše. PS : ANO jsem nikdy nevolil.

8 1
možnosti
PN

Asi hodně milujete novou vládu, když už jí dopředu omlouváte. Ani nevíme, zda to bude potřeba. Přeci nám všem tvrdili, jak dají vše do pořádku a na vše mají plán. Přitom se to nedotkne občanů. Tak uvidíme jak byli pravdomluvní. Nebo už je Vám jasné, že to bude jinak a jejich voliči jsou vlastně oblafnutí?

Chtěl bych se dozvědět jednu věc. Pravicové vlády s Fischerovou, kdy se jelo podle pravice za 8 let zadlužili republiku ještě více než Babišovci. To bylo v pořádku? Hodně tu příznivci pravice zmiňují Kalouskovo rezervy. Protože hospodařím doma, chtěl bych vědět zda je tedy správné, v případě stálého růstu dluhu půjčovat si ještě více drahé peníze jen proto, aby se vytvářela nějaká kopička peněz bez ohledu na to, že se mi bude zdražovat obsluha dluhu a bude růst dluh jako takový?

7 0
možnosti
ZZ

Původní hesla byla - zajistíme vyrovnaný ropočet.

Těsně před volbami to ale bylo už jen - ušetříme 100 mld Kč

( protože Schilerová tomu nerozumí )

Po volbách klesla úspora na 80 mld Kč, protože musíme navýšit vojenský rozpočet.

;-D;-D;-D

3 0
možnosti
Foto

Naprosto přesně popsané. A vzdor napsanému zde stále bude cca 30% občanů, kteří budou nadávat na dnešní vládu a lkát, jak jim bylo za Babiše dobře. Při četbě či poslechu těchto nářků se mnou vždy otřese víra v inteligenci českého národa. R^

7 3
možnosti
ZZ

Řekněme si popravdě - nebýt covidu, tak skutečně bylo za Babiše až neskutečně dobře !

R^;-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 384
  • Celková karma 24,57
  • Průměrná čtenost 629x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik