Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přestěhování za prací je výhodné pouze pro lidi, která mají možnost získat dobře placenou práci. Nebo někdo skončí ve zkušební době a má se stěhovat zpět?? A co sociální vazby, pomoc pro stárnoucí rodiče. Někdy i dennodenní. Takže přestěhování za prací je velmi individuální a opravdu není vhodně pro každého. Čím větší možnost výdělku a větší vzdělání, tím je větší ochota se stěhovat za prací. Člověk musí u toho myslet selským rozumem.

1 0
možnosti

Když se tak občas setkávám v Praze s celou řadou nepochopitelných příspěvkových a rozpočtových organizací i nejrůznějších archívů, depozitářů, pseudovýzkumných organizací, o.p.s. ...... tak si říkám, proč tyto v Praze nepotřebné firmy, zřizovatelé nevyvezou někam daleko za Prahu - nejlépe do míst, kde je špatná nabídka pracovních příležitostí a proč tyto organizace zbytečně zabírají místo tam, kde by měly být spíš neustále chybějící byty.

;-(

0 0
možnosti

Na chodbách úřadů tečou potoky potu a Vám se pořád něco nelíbí.

0 0
možnosti

Neco divneho je ve state ceskem.

Normalni je, ze statni zamestnanci maji tak o tretinu nizsi platy nez v soukromem sektoru.

Coz ovsemvyvazuje, ze stat za ne plati jak zrdavotni, tak i duchodove pojisteni a maji zajisteno pracovni misto. Vypoved mohou dotst jen kdyz spachaji a jsou odsouzeni za nejaky trestni cin.

A dalsi vyhodou je, ze jejjch penze neni nejakych 60% hrubeho plazu, ale 100%

Proto se asi take chovaji jinak nez ti v CR.

Ono se totiz muze stat, ze treba nejakej dejme tomu padesatiletej policajt by vzal uplatek a prasklo to. V tom pripade ma okamzitou vypoved a veskera leta kterou mu stat platil na penzi jsou v cudu. Bude muset nekde do smrti delat, protoze na penzi nebude mit narok.

1 0
možnosti
Foto

Zasloužená karma. Jenom poznamenám: Ministerstvo je ve své podstatě úřad. Žádný úřad nezajistí pokrok. jenom pro něj může (ale také - bohužel - nemusí) vytvořit podmínky. Proto nelze očekávat od ministersva školství že uzpůsobí školskou soustavu potřebám praxe, To mohou zajistit jenom zákazníci - studenti samotní a budoucí zaměstnavatelé. Proto školné a více smysluplné praxe. Stát by měl firmám platit za praxi, protože ta je součástí vzdělávání a protože způsobuje firmám náklady navíc.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS