Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Také jsem si založil blog, ale ještě jsem nic nenapsal. Zjistil jsem, že pokud jsem chtěl psát o tématu které mne zajímá a mám na to nějaký názor, je dobré to pořádně ozdrojovat a mít to vše dobře podložené, protože nechci být pak za troubu co něco píše a vypadá, že vůbec neví o čem. A to stojí čas, někdy opravdu hodně času pokud je to téma široké. Proto jsem ještě nic nenapsal.

Vaše téma moc široké není, ale stejně jste si nedal ani trochu práce s tím, o čem vlastně chcete psát. Což je škoda, třeba byste došel k jinému závěru.

0 0
možnosti

Ústavní právo chrání naše zákony před EU, jelikož ústavy zemí jsou nadřazené EU - DLE jejich pravidel ;) Co se týče zájemců o zbraně tak máte pravdu že si v nich velmi libují (taktiky, tuning, upgrade, trenink) což je dobře :) a to že "mohou být nebezpeční" je taky dobře - protože jsou nebezpeční především zločincům, a né slušným lidem.

0 0
možnosti

Pár oprav textu:

Stali jsme se členem "jiné" EU, než je ta aktuální. EU se od našeho vstupu změnila na byrokratického molocha s totalitními chutěmi zasahovat občanům do jejich životů.

Automatické zbraně snad dnes nejsou jednoduše dostupné, musíte mít speciální skupinu ZP.

1 0
možnosti
Foto

J43a83n 42D17e97r75k57a

27. 7. 2021 9:58

Ve výčtu různých profesí jste zapomněl na velmi podstatnou část lidí ze střelecké komunity. A tou skupinou jsou ti, které to prostě baví. Baví je si semtam zajít na střelnici a vybouchat si tam pár zásobníků. V navíc se jim zbraně jako takové líbí. Jen hlupák je může označit za militanty. :-P

3 0
možnosti
Foto

Právo ozbrojit se by nemělo být ničím a nikým omezované. Ozbrojená společnost je ctnostná společnost.

4 0
možnosti

J29a44n 13M23a26r33e19k

26. 7. 2021 16:44

S tím právem držení zbraně pro obranu je to složité. Žiju tady v Severní Americe mnoho desetiletí a mohu říci, že ve státech USA, kde je povoleno nosit zbran , je minimálně případů přepadení. Na druhé straně, tam, kde si lidé berou zákon do svých rukou, se stává následovné: (Stalo se) Ve městě řádí násilník, přepadává a znásilnuje ženy. policie to nezvládla. Tak se vydalo několikpočestných mužů na projíždky městema hlídali. Načapali jednoho chlápka,,který brázdil městem a okoukával domy počestných občanů. Ti muži, samozvaní ochránci zákona si na toho jednotlivce počíhali a v domění, že to je ten násilník ho ztřískali k nepoznání. Ten 'ztřískaný 'násilník' přežil. Nebyl to násilník, ale také jeden z těch, kteří samozvaně hlídali město. Takovým se tu říký 'Vigilantees'

1 0
možnosti

Ano je to divné, protože zákon o nutné obraně nezakazuje bránit se při obraně čímkoliv - můžete se bránit třeba traktorem nebo žebříkem. Jen si tak říkám, k čemu ta záruka je, protože když sleduju videa, na kterých dochází ve městech k násilí, je to vesměs bez střelných zbraní (ty se používají hlavně v USA), ale nemyslete si, že je to nějaká selanka, když k vám někdo přijde a nakopne vás do hlavy - a tomu nezabráníte, i když budete mít pistoli v ruksaku. Kopanec - K.O. Co s tím? Nic, jedině tvrdý postih. Ale to je na soudcích, zda chápou, že rána pěstí nebo kop mohou taky zabít.

0 0
možnosti

Nevím, proč se autor domnívá, že militantní občané jsou nebezpeční. Podle mne jsou společnosti nebezpečné jen psychicky narušené osoby, kde by jejich nezpůsobilost držet zbraň měl potvrdit psychiatr.

6 0
možnosti

"Takže je určitě správné, že se EU snaží korigovat možnost, aby se tito lidé vyzbrojovali automatickým zbraněmi."

Zdroj: https://ondrejsebesta.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=773567

Touto větou jste vlastně řekl, že dané problematice vůbec nerozumíte.

8 0
možnosti

J75i33r91i 32P95i29l15n97y

26. 7. 2021 12:46

Nic jste nepochopil a ještě to přiznáváte, škoda.

6 0
možnosti
  • Počet článků 383
  • Celková karma 24,69
  • Průměrná čtenost 631x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik