Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^Takový sympaťák a dobrý komentátor to byl, před lety bych mu funkci přála, ale teď se chová jak mistr světa..S tim postřehem k oblékání hlasatelek jste mě rozesmal:-) myslím, že to neni tak hrozné. To jste asi neviděl kolegyně na Nově. Při pohledu na ně máte pocit, že jsou oblékané ze sekáče.

1 0
možnosti

Pokud má JŽ cosi ze svého tatínka, tak jeho jediným programem by mělo být přivedení tohoto rádoby VPT k jeho privatizaci....;-D

0 0
možnosti

Nestrašte tímhle generálním ředitelem!

1 0
možnosti

J89a25n 44H16a91r73v91a27n

8. 3. 2021 8:31

Viděl jsem "interview" Železnýho s čerstvě zvoleným ombudsmanem Křečkem - řval na něj tak sprostě, že už za tohle by ho patřilo z TV vyhodit Rv

6 2
možnosti

Jaká sprostá slova použil?

0 0
možnosti

Nejlépe, pokud bude česká Česká televize kosmopolitní!!! tj. otevřená naprosto všem názorům a situacím!!! Snad už tentokrát jen nehrozí poškození investice, když je televize tak jako tak už tentokrát naše. ;-D Že to ale nebude úplně zadarmo (samozřejmě po finanční stránce - nikoliv po té neměřitelné kulturní) se dá i celkem předpokládat. Leda že by se lowcost Volejte řediteli ještě o něco rozšířilo na celé programové schéma ... jistě se něco originálního a dostatečně kosmopolitního a tím pak i zcela veřejnoprávního non plus ultra vymyslí ... R^

0 0
možnosti

Úkolem médií veřejné služby je dávat prostor všem - tedy i malým stranám. Odměřování času podle "velikosti" stran je dost podivný požadavek. Která strana je velká? Ta, co má hodně členů? Ta, co má hodně příznivců?

Ostatně celá otázka je úplně špatně položená. Nejde totiž o politické strany, ale o názory, koncepce, které reprezentují. Protože jedině televize veřejné služby může takovou roli hrát. Komerční televize nemají zájem o prezentaci menšinových názorů. Komerční televize potřebují co největší sledovanost, aby co nejlépe zhodnotily čas, který mají.

Co se týče kostýmů moderátorek, oblečení lidí před kamerou se musí řídit poměrně striktními pravidly vynucenými technickými podmínkami (moiré, klíčování obrazu do obrazu apod.) Nehledě na to, že moderátorka není na zprávě to nejdůležitější. Pokud ano, přepněte si na komerční zprávy, tam to platí.

Takovéto "dnes uvidíte" nebo "více o půl osmé" možná působí jako forma udržení diváka (což nepochybně je), ale také to umožní člověku alespoň rámcově si z těch zpráv vybrat, co ho zajímá. A že Vám jednu zprávu řeknou třikrát? Rozhodně to neplatí u všech zpráv, a pak - proč ne? Totéž platí u rosniček.

Skákání do řeči? Diskuzní pořady nejsou od toho, aby si tam politik honil triko čtením politického programu nebo předem napsaných (v lepším případě naučených) deklamací. Pravda je, že jsou moderátoři, kteří tlačí hosta do předem nalajnovaných kolejí. A že je to špatně. Největší přeborník v tomhle byl David Borek. Ale asi jim to došlo a uklidili ho do Izraele.

Závěrem - Zaplať Bůh, že ČT máme, zaplať Bůh, že funguje alespoň tak, jak funguje.

Ale když vidím, co v té radě sedí - Veselý, Lipovská, Šarapatka, pak ten bývalý komunistický dramaturg... Mám docela obavy, že se splní Vaše přání - skákání do řeči ustane, prostor dostanou jen Velké Strany Velkého Vůdce, a pak i ty rosničky budou muset být velmi opatrné.

4 2
možnosti

Jen ten Váš problém s kostýmy to patrně nevyřeší. Velcí Vůdcové si potrpí na oficiality, tedy i decentní oblečení. Nejsou to přece žádní kašpárci...

0 0
možnosti

Chudák jakýkoliv kandidát. Pokud by měl uspokojit každého kdo napíše několik otázek, tak by musel být kouzelník a rozdělit realitu pro každého jinou, tu jeho. Úkolem kandidáta tedy podle vás není vést televizi, ale umístit diváky do paralelních světů, podle jejich přesvědčení. Bohužel se budete muset smířit s tím, že vás žádný kandidát neuspokojí, stejně jako ostatní stěžovatelé, kteří se bláhově domnívají, že oni by přesně věděli jak na to.

4 0
možnosti
  • Počet článků 384
  • Celková karma 24,57
  • Průměrná čtenost 629x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik