Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Elitní německý virolog se v interview „otřel“ o švédský model boje s pandemií založený na osobní odpovědnosti obyvatel, který ve skandinávské zemi vedl k vysoké úmrtnosti. „Nejsem si zcela jistý, že může všechno běžet cestou individuální odpovědnosti,“ utrousil Drosten s ohledem na uvolňování opatření ve svém mateřském Německu.(Dnešní info na Sezanm.cz)

0 0
možnosti

Samozrejme prohlaseni, ze Svedsko zachranilo ekonomiku je nesmysl - jak uz zde nekteri dikutujici napsali, Svedsko je zrovna tak jako CR silne exportne orientocana ekonomika a pokles ekonomiky v ostatnich zemich EU Svedsko negativne ovlivni. Co ale Svedsko udelalo je podstatne zmirneni dopadu COVID-u 19 na stredni a male podnikatele, kteri krome podnikatelu v turismu, ubytovani a castecne dopravy nebyli nijak vyznacne poskozeni a nebudou proto potrebovat pro stat zatezujici podporu jako v pripade CR, a tim nasledne zmirnili i negativni dopad na celkovou ekonomiku.

0 0
možnosti

Švédi opravdu nic nezachránili. Jejich ekonomika poklesne stejně jako v jiných zemích, protože je výrazně exportní. Pokud jinde v zahraničí mají zavřeno a nikdo nic nenakupuje, tak to že ve Švédsku továrny fungují jim k ničemu není. Kolektivní imunita také není, protilátky má asi 7% lidí a to je ještě otázka, na jak dlouho (soudí se, že ne na víc, než na půl roku). Takže obětovali život asi 3500 lidí za svobodu volně chodit do restaurací a do hospod. Což je tedy otázka, zda to za to stálo...

3 1
možnosti
Foto

Někteří čtenáři byli překvapeni poklesem počtu úmrtí ve Švédsku, protože Většina médií vykazuje, co se týká Švédska prudce rostoucí křivku. Média uvádí kumulativní údaje podle data hlášení, zatímco švédské úřady zveřejňují mnohem významnější denní údaje podle data úmrtí. Pokud by media, tohle uváděla, že smrtnost na coronavir ve Švédsku prudce klesá o proti nám.. Ve Švédsku, přibližně 50% úmrtí se odehrálo v pečovatelských domovech, zatímco účinek na běžnou populaci zůstal minimální, přestože Švédsko má jednu z nejnižších kapacit intenzivní péče v Evropě. Průměrný věk zemřelých ve Švédsku je přes 80 let.

0 0
možnosti
Foto

Ještě většina zemřelých ve Švédsku zemřela s coronavirem.

0 0
možnosti

A44l31e19š 50N11o43v48á48k

25. 5. 2020 10:12

vojenskou terminologií řečeno: Švédsko má několik tisíc obětí, ale žádné zajatce.

U nás je pár stovek obětí, ale deset milionů zajatců. Kdo posoudí, co je lepší?

Občané to svým vládám spočítají v příštích volbách...

0 0
možnosti

Ano, máte pravdu. Stačilo být pozitivní na covid a při úmrtí, šup s ním do statistiky! Všechna ta uváděná čísla jsou tak "na vodě".

2 0
možnosti
Foto

Oni samozřejmě ani ekonomiku nezachránili. Což jim muselo být jasné, jediný cíl byl skutečně zkusit imunizovat společnost imunitně naivní proti novému typu nemoci, což se také nepovedlo.

Ekonomiku nezachránili proto, že je závislá na ostatních ekonomikách a jestli se brzdilo v Číně, v USA a ve většině států v Evropě, jsou na tom a budou ekonomicky také nijak "zdravě"...

1 1
možnosti
Foto

Země bez zákazu vycházení a zákazů kontaktu, jako je Japonsko, Jižní Korea nebo Švédsko, nezažily negativnější průběh událostí než jiné země. Světová zdravotnická organizace ocenila Švédsko, které nyní těží z vyšší imunity ve srovnání s zeměmi s omezeními.RvRv

0 0
možnosti

Japonsko nedávalo celá území do izolace? Děláte si opět legraci? To samé Jižní Korea?

2 0
možnosti

Jenom poznámka žádnou ekonomiku ve Švédsku nezachranili, to díky globalizaci nejde....

2 2
možnosti

A18l15e61š 23N20o29v63á89k

25. 5. 2020 10:14

jak ovlivňuje globalizace provoz drobných restaurací a dalších služeb?

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS