Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V zásadě karma.R^

0 0
možnosti
Foto

Jedenáctým rozdílem jsou předsedové a místopředsedové stran, na které by už nezbylo ve vedení místo. Takže si v klidu počkejme, až malé strany odvane čas a zbude jen jedna a nebo vznikne nová, která je programově vysaje stejně jako ANO.

3 0
možnosti
JR

J57a92n 85R85á96ž

10. 12. 2018 10:56

Prví omyl Vaší úvahy je to, že většinový percetuální součet hlasů znamená i většinu postů ve Sněmovně. Když dostanou čtyři strany 80% všech odevzdaných hlasů a jedna z nich dostane 40% tak podle d D'Hondtova vzorce

2 0
možnosti
JR

J30a13n 69R29á81ž

10. 12. 2018 11:11

Pokr. ......získá většinu křesel.

Druhý omyl vyplývá z toho, že dnešní vrcholní politici TOP 09 a Starostů nějak touží po tom hrát druhé housle v ODS, takže sloučení je nepravděpodobné a tak je víc pravděpodobné, že tyto strany (hrozí to i Lidovcům a ČSSD) nedostanou 5% a většina hlasů odevzdaných pro ně připadne vítězi , což bude ANO

Můj názor: Jedinou šancí pro t.zv. demokratický blok, je opuštění programu "antibabiš" a rychlé představení rozumného alternativního politického programu, který bude reflektovat většinové preference občanů i změny v EU. Že by to byl populismus, jsou hloupé kecy! V opačném případě se Babiše nezbavíme.

3 0
možnosti
SB

Mne sice nikdo nedonutí ani čtyřmi páry koní, abych volil ty strany, jejichž sjednocení požadujete, ale plně uznávám, že z hlediska matematického máte naprostou pravdu.

V čem s vámi nesouhlasím, to jsou vaše slova o tom, že "Pokud to nedokážou a osobní ambice jejich náčelníků bude vyšší, než touha po demokratickém vývoji naší vlasti,..."

Z těchto slov by vyplývalo, že právě tyhle strany jsou pilíři demokracie v naší zemi.

Pokud je tohle váš názor, tak ten já rozhodně nesdílím.

Ale opakuji, že po matematické stránce máte pravdu. Ty strany by měly vytvořit jednotnou kandidátní listinu, ale nesmí to být oficiální koalice, protože to by zvedalo potřebný limit pro vstup do parlamentu. Musí to být "Strana ta a ta s podporou těch a těch stran". A na kandidátní listině by měla taková strana mít asi tak čtyřicet procent svých lidí, aby byla nejpočetněji zastoupena, ale ostatní strany by měly mít šedesát procent v součtu (tedy každá sama o sobě méně než oněch zmíněných čtyřicet procent).

V takovém případě by se pětiprocentní limit nezvedl (oficiálně by to byla jen jedna strana), ale ta strana by k sobě přitáhlai celou voličskou základnu těch zbývajících.

Ani takovýhle materiál já nikdy volit nebudu, ale tady není řeč o tom, co nebo koho budu volit já, nýbrž jaká by byla správná strategie.

2 0
možnosti
MC

ODS a KDU-ČSL mají kvalitní předsedy. Piráti, Starostové a TOP 09 mají také určité pozitiva. Tyto strany by opravdu měli už konečně jasně vyrazit proti všem neomarxistům a komoušům hnízdících ve stranách ANO, KSČM a SPD.

5 1
možnosti
SB

Ty strany jsou především samy o sobě neomarxistické až na půdu.

2 4
možnosti
Foto

O51t21a81k51a68r 76S34e54k39l

10. 12. 2018 7:42

Asi máte pravdu. Ty nové strany typu Starostů dle mého názoru budou mít stejně jepičí život. I když v podstatě se mně jejich program líbí .

Domnívám se také , že po odchodu nesporně charismatického vůdce AB skončí A.N.O. Faltýnek prohlašuje , že po (jakémkoli) konci AB skončí také - tak kdo by mohl uchvátit poměrně ...ehm , neinformované jádro volebního elektorátu k volbě hnutí? Nejbližší budoucnost bude nesporně v politice zajímavá.

2 0
možnosti
Foto

Karma.Přesně tak osobní ambice a rozdrobení hlasu jsou jen cesta do pekla.Lidovci si ovšem pořád hrajou na "velkou" stranu.Starostové a TOPka by se měli dát opět do hromady,samostatné balancování nad propastí je k ničemu...

3 0
možnosti
  • Počet článků 383
  • Celková karma 24,69
  • Průměrná čtenost 631x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik