Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Boj o koryta na pokračování.

Selhala pseudopravice / ODS/ a pseudolevice / ČSSD/, banky snad privatizovala

ČSSD :-P....kradlo se o sto šest.

A teď se divíme, že někdo řídit stát jako firmu.

Na Babišovi mi vadí je jen jeho minulost.Ale dal bych mu šanci:-P

3 2
možnosti
JZ

To zní logicky. ;-)

ODS a ČSSD má šílenou zlodějskou minulost (organizace, které jsou už zhusta reprezentovány jinými lidmi) - odstavit je.

Babiš má šílenou zlodějskou minulost (stále tentýž člověk) - dejme mu šanci.

1 1
možnosti
Foto

Zase jeden kritik, který schvaluje vandalismu. U vás v městečku by si někdo opravdu dovolil vyhodit do koše, věnec, který k pomníků padlých položil starosta, byť některými občany i neoblíbený?:-/ "Není na světě člověk ten, který ba se zalíbil lidem všem." (B Němcová). Rv

4 2
možnosti
JZ

Přečtěte si můj příspěvek na téma "starosta městečka x prezident republiky" ;-)

0 1
možnosti
JZ

Pro mě je to vyhazování květin za hranou.

Ale na tom brutálním rozdělení lidí se opravdu ze všech nejvíc podepsal pan prezident. Žádný z demokraticky zvolených prezidentů (u nás a asi ani v Evropě) nepostavil své prezidentování na tom, že bude dělit, nálepkovat, štvát lidi proti sobě, teatrálně pohrdat těmi, kdo si dovolí mít jiný pohled na věc. (A ty hromady komentářů "Bravo, pane prezidente, to je rajská hudba, jak zase ta druhá strana prská. Skvělá práce.")

Vůbec si nedokážu představit, že by to takhle fungovalo v komunální politice. Třeba v našem malém městečku. Vždycky několik stran a spolků, ale s nadsázkou by se daly určit tři hlavní proudy - fotbal, kostel, komunisti. Vždycky to nějak dopadne, obec funguje, lidi spolu žijí. Ale že by vítěz voleb po čtyři roky věnoval největší úsilí vysmívání se těm druhým, protože on byl přece demokraticky zvolen, neskutečná představa.

3 2
možnosti
JN

Zažil jsem situaci, kdy druhá nejsilnější strana neunesla skutečnost, že není první. Při vyjednávání se chovala tak nemožně, že vítěz voleb raději vytvořil širší koalici se dvěma slabšími stranami.

Tak se druhá nejsilnější strana ocitla v opozici a celé volební období se zviditelňovala "100% opozicí". V takovém zastupitelstvu je jistě radost pracovat.

2 0
možnosti
DK

Vaše slova z Vašeho blogu: Když nevyhraje můj tým nebo můj kandidát, tak mě to sice štve, ale nedá se nic dělat. Když ale mám pocit, že ta výhra nebyla fair, pak se dostávám úplně někam jinam. To už není politický boj dvou myšlenek, to je zápas slušnosti s neslušností a s tím se smířit nemohu.

2 0
možnosti
JF

J33i79ř40í 83F22o81g30e30l

19. 11. 2018 8:25

Já tedy nevím, ale na polický vrchol může valézt každý kdo chce...;-)

2 0
možnosti
JH

J22a53n 93H47y20n61e71k

19. 11. 2018 8:22

17. listopad, myslím tím ten sobotní byl zneužit pány Kalouskem, Pospíšilem, paní Němcovou, Bartošem a dalšími k jejich zviditelnění. Vhozením květin do popelnice bylo pouze vrcholem vyhrocené situace. Je to nedůstojné, opovrženíhodné a hlavně to ukazuje na situaci, kam se dostala tato společnost. A jinak také, že nějaký 17. listopad už zajímá jen skupinku politiků a nenávistných. Ostatním je to tak nějak jedno. " Kdyby ten svátek vyšel na pátek či pondělí, bylo by to pro většinu příjemné prodloužené víkendu". Tak nějak je to s tímto svátkem.

6 10
možnosti
Foto

Ano, máte pravdu, tak to cítíte vy a vám podobní. Asi to nepochopíte, ale jsou i lidi pro které to neplatí.

10 1
možnosti
Foto

Karma.Dobře napsáno.Je opravdu komické,kolik lidí je ochotných řešit takovou nepodstatnou věc jako vyhození květin a podstatnější věcim jim unikají nebo je nechtějí vidět.Celkem by mě zajímalo,kolik voliču Zemana či Babiše si o nich myslí,že jsou slušní lidé.Dost lidem bohužel imponují grázlové s vudcovskou uchylkou a jsou ochorno obdivně naslouchat jejich nekonečným lžím....pokud preziden exhibuje pouze na TV Barrandov,je celkem jasné,co si o svých voličích myslí.

14 1
možnosti
OF

To vyhození květin rozhodně není nepodstatná věc. Nevolil jsem Zemana ani Babiše.Nicméně současné dění nemá s demokracií nic společného.

6 5
možnosti
Foto

Politik je hercem. A nelze po něm požadovat, aby hrál svou roli tak, aby ho diváci vypískali. Populistou není ten, kdo usiluje o získání hlasů ve volbách. Jeho jednání je v souladu s teorií veřejné volby, tedy nutně na slib krátkodobých výhod. Je to přesně tak, jako bychom někomu vyčítali, že jedná v souladu s Archimedovým zákonem.

3 5
možnosti
JK

To je teda nesmysl. Politik nehraje roli, plní poslání. Účelem politika není před volbami vyřvávat směs toho co si zrovna kdo přeje, ale mít jasný program a důležité je se ho po volbách držet. Není možné si vše měnit dle momentálních potřeb (třeba etický kodex strany). Namočil se do plné vany lží a už to přetéká, Archimédův zákon tedy platí.

3 1
možnosti
JN

Pokud mám jiný názor než pan autor, tak je podle jeho logiky slušné vyhodit kytku, kterou jsem položil na pietní místo, do koše. I tak se dá nazvat slušnost....

6 4
možnosti
  • Počet článků 383
  • Celková karma 24,69
  • Průměrná čtenost 631x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik