Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K12a23r64e38l 53C49a87c74h

12. 11. 2018 14:52

Ani herec, ani zpěvačka. Příliš tento národ podceňujete. Pravda je, že silně vyprofilovaných osobností, ochotných se o post presidenta ucházet je pomálu a tahat králíky z klobouku je hloupost. Naopak, já se na příští volbu presidenta docela těším. Jakých se dočkáme volebních témat, když univerzální téma antiZeman, nebude možno použít. Už to nebude boj všichni proti jednomu, ale každý proti každému.

0 0
možnosti
JN

Z ostudy kabát před Světem? Neberte to tak dramaticky. Jednak naší zemi nejspíš připisujete větší význam než má a především, vzpomeňte si na prezidentské volby v USA za posledních 20 let. Možná i dříve, ale všímám si toho až od Clintona. Opakovaně je s funkcí prezidenta USA zacházeno tak, že jsou USA světováými médii právem přirovnávány k nějaké bezvýznamné banánové republice, kde je prezident dosazen podplaceným soudcem, který nechává přepočítat hlasy tak dlouho, až vyjde výsledek ve prospěch jeho kandidáta.

1 0
možnosti
PK

Souhlasím s vámi. Je prostě neuvěřitelné, koho voliči dokážou poslat do druhého kola. Zeman byl nyní v pozici, že by ho porazila i stálice prezidentských voleb, paní Bobošíková.

Nicméně něco se stalo a do druhého kola postoupil člověk s charismatem dlažební kostky. I přesto se našla velká část málo inteligentních, neinformovaných voličů, jejichž poslušnost se dá získat nicneděláním a spojením s jistou karikaturou, jménem Kleindienst, která mu dala svůj hlas.

Smutné třeba i proto, že Zemana v tehdejší situaci, nenávisti veřejnoprávních médií a křiku těchto neinformovaných voličů, by musel ve volbách porazit i Brouk Pytlík.

V prvním kole byl zvolen prezident. Druhé byla už jen fraška. Nejhorší proti podprůměrnému.

1 0
možnosti
JN

člověk s charismatem dlažební kostky?

To si do vás pan profesor Drahoš nezaslouží.

1 0
možnosti
DR

Souhlas. Nicméně ti patolízalové nám bohužel už vládnou i bez ohledu na nějakou přímou prezidentskou volbu.

1 0
možnosti
Foto

Horší dle mě je, jak se společnost vyhrotila a vzájemná totální nenávist obou táborů. Nechci za to lacině vinit jen prezidenta. Ale uvědomme si, že to by se opakovalo dnes a denně v případě jakéhokoliv celostátního referenda.

2 0
možnosti
JN

Jó, je to blbé, když se voliči nedokážou smířit s porážkou svého kandidáta.

Jsem rád, že si tu situaci uvědomujete.

1 0
možnosti
  • Počet článků 384
  • Celková karma 24,57
  • Průměrná čtenost 629x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik