Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Já se divím, co můžete u těch stran, jejichž úspěch vítáte, vidět za program.

Vždyť jsou to pouze krasořečnické fráze jako "vyšší morální výzvy", "přibližování se k Evropě" apod..

Jak to podobné strany vedou v Evropě, to vidíme stále zřetelnějí. Neřeší skutečné problémy a místo toho se nejvíce zajímají o to, zda nějaká skupina obyvatel, která nevyniká zrovna vřelým zájmem o vzdělávání a o zapojování se do pracovního procesu, není diskriminována, nebo se stejné strany nejvíce snaží o to, aby třetí, páté nebo devatenácté pohlaví nebylo údajně diskriminováno.

To, co nám předvádějí ty strany, které označujete za demokratické a jejichž vítězství jste tak nadšeně uvítal, je spolehlivá cesta do propadliště.

Kdo dělá nějakou politiku, ten ji může dělat buď dobře, nebo špatně, takže tam jsou možnosti dvě. Kdo se soustředí jen na prázdné fráze a na přehánění lidských práv, ten do pekla směřuje sice pomaleji než při špatné politice, ale o to spolehlivěji.

S Babišem se možná do pekla nedostaneme, ale také se tam možná dostaneme brzy, třeba už za čtyři roky.

S těmi stranami, kterým fandíte vy, to nebude za čtyři roky, nýbrž za deset, avšak nikoli možná, nýbrž zcela určitě.

3 1
možnosti
PK

Jako bývalý volič ODS bych jí přál lepší návrat a kvalitnější personální obsazení než má v této době. Bohužel nesdílím vaše nadšení ani pro výsledky voleb ani pro způsob jakým si to ODS odpracovala. Je snadné v opozici nic nečinit,jen se vymezovat proti vládnoucí straně, to skutečně není co oslavovat. Činme tak až bude mít ODS 30 % a nebudou za nitky opět tahat kmotři z velkými balíky peněz...

4 1
možnosti
  • Počet článků 384
  • Celková karma 24,57
  • Průměrná čtenost 629x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik