Diskuse

Něco je jinak

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Organizace volby do Senatu nam ukazala, jak cely politicky system vedeni statu by mel byt organizovan. Senat je obsazen senatory z kazde casti republiky. Ti se zodpovidaji tem lidem, kteri je zvolili. Politicka prislusnost senatora prichazi az potom. Je to ukazka organizace, ktera se priblizuje k volilicum nejblize. Presne jak to ma byt!!!!

0 0
možnosti
Foto

J35a63n 12Š59i42k

15. 10. 2018 9:13

V podstatě říkáte, jak vy v Praze jste chytří a my na venkově hloupí. Nevím. Víte, bydlím na moravské vesnici, kde se vedení a zastupitelstvo obce o občany skutečně stará. Jsou tam staří i mladí. Je to vidět na obci i na vztazích v ní. Nikdo z nich nekrade a nepodvádí, ani se nesnaží za každou cenu získat pro sebe výhody, přestože příležitosti mají a mohli by. A věřte tomu, že na velikosti obce nebo města vůbec nezáleží. Záleží jen na tom, jací lidé v ní žijí. Přeji Vám méně hořkosti vůči venkovu a více zametání vlastního dvorku. Hezký den

4 0
možnosti
LB

Nevím, kde v blogu čtete, že v Praze jsou chytří a na venkově hloupí. Řekla bych, že autor konstatoval fakt, že jaké si to voliči kde udělají, takové to mají a jestli je v některých oblastech těžký život, jak zmínil Petr Pithart, Pražáci za to nemohou.

Dopravní obslužnost, podpora zaměstnanosti, cestovního ruchu a agroturistiky, dostupnost lékařské péče či sociálních služeb atp., je plně v agendě krajů, takže jestli něco nefunguje, odpovědnost za to nesou krajská zastupitelstva a hejtmani, ale ne obyvatelé Prahy.

5 0
možnosti
SN

:-).....Pane autore, pláčete na špatném hrobě! Venkovští "burani" nejsou hloupí, dívali se od "sameťáku" na to jak se republika postupně rozebírá! Dodávám, bez obav z postihu! Měli to modří ptáci a spol. .....jak se dnes praví....sofistikovaně vymakané!

Najednou se objeví jakýsi oligarcha Babiš, který má majetku na pět generací, vybudoval podnik, který funguje a zaměstnává 35 000 lidí. Odvádí daně doma, ne v daňových rájích.

Šlápne zlodějíčkům na palečky a v tu ránu je tu řev! Vytáhne se na něj kdeco, ale národ je skeptický. Bere to jako boj proti Babišovi, .....čili marné Vaše snažení.

Podle mně je to OK. Dnes jsem poslouchal na dvojce, rozhlasu, filosofa Bělobradského. MLuvil tam o Brně. Za Vokřála to začlo fungovat, dnes nastupuje primátorka Dona Pabla, zase si budou kamarádi mastit kapsy! !!!!!!

2 6
možnosti
Foto

jak málo stačí k dětské, či spíše dětinské, radosti;-D

2 0
možnosti

Rv

Vaše pohrdání venkovem je zbytečné! Co jste Vy sám udělal pro to, aby byl venkov informován? Víte vůbec, jaké je skutečné vnímání politiky na venkově?

!!

3 1
možnosti
MB

Tady vzniká etický problém. Samozřejmě, že je třeba uctívat a připomínat si. Jak potom reagovat, když agent STB se plíží po hrobě TGM s kytkou, je členem strany. která "Pozvala vojska cizí mocnosti -1968" - Další to řeší originálně, zase sedí doma a radši mlčí. Jak na to reagovat vlastně ? ... [>-]

2 0
možnosti
Foto

Pražáci bývali za socíku na venkově dost neoblíbení, kvůli chataření a chalupaření. Hodně staveb bylo na venkově zachráněno právě díky této vášni pražáků a i obyvatel jiných měst. Bohužel mnoho venkovanů ale bylo pouze závistivých - nojo Pražáci, ti mají peníze. Dál než na tuto špičku nosu si neviděli.

Situace se po revoluci začala postupně lepšit, myslím tím přístup venkovanů k pražákům. I díky možnosti podnikat začali dávat pražáci venkovanům možnost výdělku. Ale hlavně se to mezilidsky začalo lepšit.

Bohužel současný prezident do toho zase hodil vidle a snaha rozeštvat kdekoho s kýmkoliv, škatulkování, nálepkování vede k tomu, že venkov se zase začíná dívat na pražáky skrz prsty. Bohužel.

9 2
možnosti
LK

...I díky možnosti podnikat začali dávat pražáci venkovanům možnost výdělku....

Oni podnikají jen pražáci 8-o? Bydlím na vesnici (cca 1300 obyvatel), ale žádného pražáka, který by tu dával místním venkovanům možnost výdělku tu neznám ...

2 0
možnosti
PK

Pana Pitharta nemusím, ale jeho názor bych mu ponechal a jsem rád, že jsem si ho mohl vyslechnout, mimochodem souhlasím s ním tentokráte, že pietní akce by neměla být narušována a tak zneuctěna památka padlých.

2 1
možnosti
LV

Památku padlých nejvíc zneuctil ten, kdo si umazal ruce jejich krví, spolčil se s okupanty, udělal ze sebe komunistického fízla, a když se to otočilo, tváří se jako největší demokrat. Ten by měl chodit kanálama a ne se divit, že na něj lidi pískají a bučí.

4 1
možnosti
  • Počet článků 384
  • Celková karma 24,57
  • Průměrná čtenost 629x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik