Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

líbí se mi, jak prskají vlastizrádné identity....Babišova a Zemanova pátá kolona....

2 0
možnosti
Foto

vynikající! Byť teda, já mám USA hodně rád :)

0 0
možnosti
JM

J38a80n 54M63o70l92n75á11r

23. 4. 2018 16:19

Naprosto souhlasím. Toto se rusofilům nebude líbit. R^

1 0
možnosti
AK

Zato amerikofilové omdlí blahem...

2 0
možnosti
JZ

V USA na rozdíl od Ruska existují nezávislá justice a tedy i vymahatelnost práva.

6 1
možnosti
Foto

A proč si myslíte, že v Rusku tomu tak není? A USA dokonce odmítly uznat pravomoc Mezinárodního trestního tribunálu. To je potom těžké.

2 2
možnosti
DB

doporučoval bych si prvně zjistit kolik amerických prezidentů bylo zabito, kolik jiných politiků bylo v USA zabito..viz např. Martin Luther King, ale i šéf odborů a tak dále

také by bylo dobré si nastudovat kolik cizích států USA kdy přepadly a vybombardovaly.....naposledy Sýrii před pár dny...........a téměř neustále ohrožují USA nějaký stát........a velmi často i pod cizí vlajkou jako to udělaly na Kubě ...

jak dlouho okupovaly USA Afghánistán

http://www.info.cz/svet/usa-v-afghanistanu-bojuji-svoji-nejdelsi-valku-snazime-se-uz-jen-neprohrat-priznavaji-politici-13830.html

a tak dále...

kvalitnější rešerše by neuškodila

7 9
možnosti
Foto

Myslím, že se jmenoval James Hofa (šéf odborů).

2 0
možnosti
MJ

Meh

Ja myslim, ze to srovnani je mimo misu.

Vsechny ty body rozdilu jsou prinejlepsim spekulativni a daji se napadnout, nebo podporit v zavislosti na tom, jak se nam to hodi.

Ja mam jiny nazor na rozdil mezi Ruskem a USA. Teda krome znacne rozdilne historie vyvoje a s tim spojene strukture spolecnosti, kultury a moralky.

Rusko je organizovano pod silnou centralni vladu ktera ma vlyv na velkou cast zivota obcanu.

V USA je moc znacne decentralizovana a vlyv federalnich instituci na obcany je velmi maly. Dokonce i statni instituce maji jen omezenou kontrolu nad obcany v porovnani s Ruskem.

To, jestli je to dobre nebo ne je jina otazka...

Svoboda slova je velky rozdil mezi Ruskem a USA. S tim souhlasim. V USA si muze kazdy rikat co chce, v Rusku je svoboda slova do znacne miry cenzurovana. Jenomze vysledek je znovu sporny. Bud mame kontrolovanou formu projevu, nebo jeden veliky sum nazoru, ktery je ve vysledku stejne neprehledny lzivy a nakonec to zustane u nejakeho bias filtru, nebo politicke korektnosti ktere se chovaji podobne jako cenzura.

Pravo vlastnit zbran je velka vec pro USA.

Taky je velky rozdil v ochote na mirove odovzdani moci po volbach. USA respektuje tuto tradici prez 200 let ci jim zarucilo velkou uroven stability. V Rusku se neco takoveho nedeje. V rusku se lidri moci nevzdavaji a prebirani moci je spojeno s nestabilitou.

0 0
možnosti
AK

Vy si ale USA děsně idealizujete.

1, Ve volbách v Rusku je také možno vybírat z více kandidátů.

2. Není pravda, že političtí odpůrci nejsou v USA kriminalizování nebo stříleni - viz i Kennedy co odpůrce zbrojení.

3. Rozsah korupce je v USA těžko k posouzení - je totiž v něčem jiném. Ne mezi občanem a státem, ale mezi firmami a státem a jeho zakázkami.

4. Cenzura asi neexistuje, autocenzura ale ano.

5. Mýtus selfmademana už vyprchal i z USA. Pokud jste se narodil v chudé čtvrti, pokud jste chodil do škol v chudé čtvrti, tak taky zemřete v chudé čtvrti. Pár výjimek jen potvrzuje pravidlo.

6. Vy jste neuvěřitelný v tomhle nesmyslném tvrzení o mírumilovných Američanech.

Sýrie, Libye, Irák, Afganistán, Jugoslávie, to je vám málo?

7. + 8. To je těžko k porovnání.

9. Jakýkoliv nesmysl jste slyšel o soudním systému v USA - je pravda. Soudce, který rozhoduje o vině By the flip of the coin (hodem mince), který nechá hlasovat o vině diváky (včetně skupiny nezletilých skautů). Ale hlavně vylučování důkazů. Tenhle nesmysl zkoušeli kdysi v Izraeli, než přišli na to, že je to blbost, ale v USA to pořád funguje - soudce vydá příkaz k prohledání kufru auta podezřelého, policista ho otevře a tam najde kufr (zavazadlo) plný heroinu. Obviněný je propuštěn, protože policista měl právo otevřít jen ten první kufr ale ne ten druhý. 10. Rasizmus existuje všude na světě. 11. Oligarchové mají obrovskou moc i v USA. 12. Tady jedině musím souhlasit.

9 4
možnosti
AL

Pan autor zřejmě opomněl, že i jiní lidé cestují do USA a RF.

:-)

4 2
možnosti
Foto

Ta srovnání, i když se snaží usilovně tvářit objektivně, nevycházejí z životní reality, ale toliko z mediálního obrazu. A v českých médiích jsou nafukovány jak negativní stránky Ruska, tak pozitivní stránky USA.

Jediný zásadní rozdíl je ten, že Rusko má a musí mít zájem o středoevropský prostor, což je vyjádřeno i počtem jeho diplomatů, kdežto střední Evropa může a musí být ukradená, protože je základním zájmem USA je Pacifik.

3 5
možnosti
JZ

V odstavci rozdílnosti souhlasím, v odstavci stejnosti už méně, např. miliony původních obyvatel Američané nevyvraždili, jednoduše proto, že tolik Indiánů tam ani nežilo. Přesto zasloužená karma. :-)R^

5 4
možnosti
AL

Autor o sobě: Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, ......

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nemám rád polopravdy a "vyzobávání" účelové pravdy ve jménu jakékoli ideologie. To je přesně to, k čemu se autor (stejně jako mnoho dalších) snížil a proto tento článek raději přiřadím do těch třech sbírek "anekdot".

Jak málo je zde svobodných, ideologických nezabarvených a nepodlézavých článků o politice. Ale jsou! Škoda, že zde nepíše např. Erik Best, Václav Klaus (oba) a mnoho dalších.

Přeji velkou karmu od podobně "smýšlejících".

Pěkný den.

3 3
možnosti
  • Počet článků 384
  • Celková karma 24,56
  • Průměrná čtenost 629x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik