Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Európska emigrácia sa diala v rámci ROVNAKÉHO civilizačného okruhu. Nikto nechcel meniť politickú a spoločenskú situáciu v krajine, kam sa vybral. A nikto nemigroval do krajín Blízkeho východu. Premisy tohto uvažovania sú teda od základu chybné, až lživé.

0 0
možnosti
Foto

Předkládám odlišnou tézi. Evropská emigrace byla umožněna celosvětovou politicko-vojensko-průmyslově technického dominancí a byla podnícena překotným rozvojem industrializace a urbanizace, což spolu s růstem produktivity využívání výrobních faktorů k vytvoření rezervních armád nezaměstnaných, což mělo za následek tlak na vystěhování. To neznamená, že se do kolonií stěhovali pouze nezaměstnaní. Ale např. Austrálie se stala jednou velkou trestaneckou kolonií.

1 0
možnosti
  • Počet článků 384
  • Celková karma 24,57
  • Průměrná čtenost 629x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik