Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mám rád jeho písně a budu je mít rád i nadále. Jeho podpis u Stb pro mě nic neznamená, protože jsem přesvědčen, že by pod nátlakem podepsala většina národa a nevím o nikom, komu by Nohavica tímto podpisem nějak ublížil. A vyznamenání? No, já bych se ksindlem vyznamenat nenechal, ale jsem dalek toho, abych hodnotil pohnutky jiných. Ale určitě bych si jej jako člověka vážil víc, kdyby našel v sobě hrdost a odvahu k odmítnutí.

2 0
možnosti
JV

Už jsem to tady někde pod podobným blogem psal. Jak jednoduché je odsoudit. Jak těžké je odpustit. Rv

Osobně mi vždy víc vadili převlečení chartisté, většinou členové KSČ v těch nejhorších padesátých letech. Například Šabata, oba Hájkové a rudá fena Šiklová, která vstoupila do KSČ v roce 1956, asi na počest maďarských událostí. Ti všichni tak dali souhlas ke zvěrstvům a likvidaci lidí v té době, popravy Milady Horákové a mnoha dalších. A dodnes se nestydí a jejich životopisy začínají po roce 1968, do té doby jakoby neexistovali.

Jarek Nohavica koncem osmdesátých let podepsal, pak to přiznal a omluvil se.

Co Vám vadí víc?

5 1
možnosti
Foto

Pokud se nepletu, tak s omluvou to není zcela jasné.

0 1
možnosti
MB

J.Nohavica je nesporně umný člověk - jakýsi novodobý pokračovatel toho bardovství. Ocenění si určitě zaslouží - nicméně je to i zvláštně kontraproduktivní ! Odlehčuji ! - Rebel se prosadil - dostane státní vyznamenání. Jde stále o rebela, nebo oslavovače ? Každý míme nějakou minulost i hříšky - podobně Nohavica, budiž odpuštěno ... Na straně druhé se nemohu zbavit dojmu, že ti, kteří se proti režimu jasně vyhraňovali - i Hutka aj., jsou nepovšimnuti. Ti, kteří se přímo - s odpudivým režimem zapletli - KSČ, STB - Jsou Hradem bezostyšně velebeni a dokonce vyznamenáváni ! Pravím, že v tomto kontextu - si Jaromnír Nohavica ten nátěr podivného odéru nezaslouží ... ! Stojí pak v jedné řadě s Hůlkou, Čechem ... :-)

3 0
možnosti
PS

P46e74t46r 63S84k16á69l27a

6. 11. 2017 9:16

O Nohavicových kvalitách hudebních, textařských (básnických), překladatelských... nelze pochybovat. Jen mě mrzí, že už ho nemohu řadit mezi autory jako Vysockij, Kryl,Dylan ale že se sám zařadil mezi Vámi zmiňovaného Hůlku, Čecha a dále třeba Vondráčkovou.

2 0
možnosti
Foto

Žádný veřejně dostupný seznam neexistuje, tudíž se na něj nelze odvolávat. Nepřítel zmizel.

1 2
možnosti
MB

Nepřítel nezmizel - Sedí se svou suitou na hradě ! ... :-)

3 2
možnosti
  • Počet článků 384
  • Celková karma 24,56
  • Průměrná čtenost 629x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik