Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co bude dál? Zeman, Ovčáček, Babiš a Kájínek vystoupí na lidové veselice a vysvětlí nám to tam.

1 0
možnosti

skutečně fyzicky není kam utéci....otrok nemá kam utíkat.....otroci v Římě měli okovy..(ano vím, jen někteří)....otroci za Hitlera měli číslo vytetované na předloktí...a my máme dnes naše číslo v občance.....forma otroctví je méně jasná, více zamlžená, a zdá se že máme více svobod než dříve...pravda....ale jsme uvázání na okovech ekonomických, které vidí či vnímá málokdo........a 99% lidí tuto skutečnost nevidí.....

1 0
možnosti

Víte, vrchnost začala počítat lidi a jejich vlastnictví hlavně kvůli daním, aby je mohla obrat, pak potřebovala vědět, kde je kolik mužů, aby je mohla poslat do svých válek...Začali s tím už Římani, základ naší civilizace, a hodně dobří v téhle evidenci každého prdu byli Habsburkové. Ti věděli, kde bydlí Pepek Vyskoč, co si myslí a kolik má majetku. Taky že v armádě je na houby - nepovolávat.

0 0
možnosti

Myslím, že nejen dřívější staří pamětníci, ale i Vy si ty předcházející doby idealizujete. Hodně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 383
  • Celková karma 24,56
  • Průměrná čtenost 631x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik