Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K poslednímu odstavci - na toto téma jsem už psal:

http://karasek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=598808

2 0
možnosti

R52a22d64e38k 82Č18o35s

28. 4. 2017 13:56

Opravdu extrémně hloupé, zjednodušující, zavádějící a hlavně naprosto bez znalosti problematiky a tím pádem bez argumentů.

2 0
možnosti

Ach jo... Začalo to na Novinkách v diskuzích, pomalu se to rozšířilo na internetová fóra a sociální sítě a dnes se z toho začíná stávat regulérní žurnalistika... O čem mluvím? O tom, že 1 oponent vytrhne z kontextu tu nejméně podstatnou větu z toho, co napsal druhý oponent. Převrátí smysl té věty vytržené z kontextu, vyšroubuje význam až do nesmyslných mezí a následně se na té převrácané vyšroubované větě začne hojit a říkat, jaká je to volovina.

A přesně článek v tomto duchu jsme si právě přečetli. 3 minuty ztraceného života zbytečným čtením, 3 minuty ztraceného života psaním tohoto komentáře.

0 0
možnosti

Vymyslíte si absurdní scénář, který má navíc mnohé trhliny, protože ve chvíli, kdy by vás soused účinně napadl, je jeho smrt legitimní neboť on se rozhodl připravit o život vás a vy máte právo svůj život bránit. Marně pěstmi, s minimální šancí třeba lopatou a účinně se zbraní. A tak je to v pořádku. Legálně držená zbraň není prostředek k útoku, ale jen poslední instance obrany. Když vše ostatní selže a jedinou další variantou je nechat se zabít.

Moje legální zbraň pro nikoho nepředstavuje žádné nebezpečí, zacházím s ní až s úzkostlivou péčí a za dodržování veškerých zásad, aby nemohlo dojít ani k náhodnému neštěstí. Nebezpečná pro Vás bude JEN tehdy, pokud se mě rozhodnete zabít. A tak by to mělo zůstat.

A víte co? Zatímco dříve jsem si dával pozor, abych neprošel někudy, protože by mě někdo mohl napadnout, zranit a okrást, tak teď si dávám ještě většího majzla, protože nechci nikomu ublížit já. Ani z donucení. Udělám preventivně vše, co budu moci, abych nemusel zbraň použít. Ale když mi nezbude přes veškerou opatrnost jiná možnost a někdo se rozhodne překročit veškeré meze, pak tak činí na své nebezpečí a já přežiji.

Pokud máte představu, že si někdo pořizuje zbraň, aby pak chodil po ulici a vyhledával situace, kde ji použít, tak projevujete fatální neznalost zákonné úpravy (i ve verzi po případném ústavním dodatku, který na principu nic nemění).

3 0
možnosti

K59a13r45e27l 93J55o35u13r55a

28. 4. 2017 10:42

další blb co se naučil číst a psát... ;-€

1 0
možnosti

Možná byste si měl detailněji nastudovat ten paskvil, pardon směrnici, která prošla EU parlamentem. Pak byste se možná Chovancově snaze nedivil.

Nikdo zde nechce vytvářet domobrany, nikdo nechce násilně vyzbrojovat lidi (jak se média a neznalí lidé snaží veřejnosti nakukat). Jde pouze o zachování stávajícího stavu. Nebojím se říct, že náš zákon o nabývání a držení zbraní patří k nejlepším na světě a není na něm potřeba nic měnit, Zejména ne kravinami z Brusrelu.

Nebo taky chcete dospět do stavu, kdy zbraně budou mít pouze zločinci a armáda? Aby historické spolky rekonstruovaly bitvy (např.u Chlumce) s dřevěnými košťaty, protože předovky můžou použity teroristy (tak, jak se děje ve Francii....?)

3 0
možnosti

M63i13l78o97š 81B88é72m

27. 4. 2017 15:14

Bych zas nepřeháněl, že na něm není potřeba nic měnit. Namátkou takové úplně zbytečné nákupní povolení, nebo nesmyslné zákazy některých doplňků, či typů střeliva by revizi snesly. :-)

2 0
možnosti

J84a19n 42R69á50ž

27. 4. 2017 14:31

S tím, kdo nechápe, že cílem relativně malé skupiny lidí, což mylně nazýváte směřováním Evropy, je odzbrojení občanů, aby přestali být poslední hrází, která může zabránit, že se vlády zmocní autokraté horšího zrna, než EU vládnou teď, je jakákoliv diskuze zbytečná.

Vytvoření domobran, je mnohdy jedinou možností, jak zabránit převzetí moci tyranem. To věděli otcové zakladatelé Spojených států a proto právo být ozbrojen je základním občanským právem v USA.

1 0
možnosti

Bacha, abych Vám vítr neodnesl staniol. Pak by Oni mohli číst Vaše myšlenky

0 0
možnosti

Obhajovat preventivní útok na Irán, na zemi která od 17. století nikoho nenapadla, tak to chce velkou dávku neznalosti historie. Sionisti jaderné zbraně mít můžou, ale Irán ne, no halt pořád jsou si všichni rovni, ale někteří rovnější co :-/

0 2
možnosti
Foto

Nebyl to Írán, byl to irácký reaktor.

Autor to popletl.

1 0
možnosti

Tvoreni domobran je v dnesni dobe legalniho dovozu islamskych teroristu do sousednich zemi EU nejen spravne ,ale pro budoucnost i nutne.

2 0
možnosti
  • Počet článků 383
  • Celková karma 24,69
  • Průměrná čtenost 631x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik