Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kapucíni, jakobíni, imigranti a převaděči

Zveme si do našeho evropského, bohatého a uklizeného pokojíčku lidi, kteří se odmítají přezouvat a otevřeně hlásají, že jej přicházejí zničit. Nepřišli pracovat, chtějí pouze participovat na výdobytcích našeho civilizačního okruhu

Pochopitelně, že nekritizuji kapuci na zimním kabátě nebo na bundě do deště, ale iritují mě mladí lidé, kteří mají kapuci na hlavě v metru nebo v jiném interiéru. Možná jsem jen nepochopil módu, tak jako táta nechápal mou snahu nosit v šedesátých letech delší vlasy. Byla to pro nás tehdy forma protestu proti komunistickému režimu, a také snaha někam patřit. Možná je to ta kapuce taky, ať mi to někdo vysvětlí. Podle mě se pod ní schovávají lidé, kteří nechtějí být poznáni, neboť jejich úmysly nejsou kalé, všichni známe záběry bezpečnostních kamer z přepadených benzínek a podobně. Pamatuji doby, kdy muž nemohl vyjít na ulici bez pohlavní pokrývky, a naopak nemohl nesmeknout v místnosti. Tolik ke kapucínům.

To jakobíni jsou úplně jiná parta. Jsou podobní těm, kteří mají plnou pusu "narativů", "propisování" a "zarámovávání". Nedávno byl na rádiu Plus klasický "jakobín". Šlo o absolventa evangelické teologické fakulty, pana faráře, který se vyjadřoval k masakru v Izraeli. Pokud bychom z jeho řeči vyškrtli všechna "jako" a "jakoby", zkrátili bychom ji na méně než polovinu. A to se ten chlápek češtinou živí. Jaká ostuda! Onen zmatený duchovní nabádal k nastavení druhé tváře. To je klasický křesťanský blud. Kdyby se Židé těch dva tisíce let takhle chovali, už by tu nebyli. Útisk, útlak, ústrky a já nevím jaká všechna "u" ještě můžeme kromě holocaustu jmenovat, přežil tento národ pouze proto, že se podle hesla "oko za oko, zub za zub" účinně brání. Židé už dávno nemají žádnou další tvář, kterou by ještě mohli nastavit. Každý student práv se hned v prvním semestru seznámí s Chammurabiho zákoníkem, starým téměř 4 000 let. V něm se mimo jiné praví přibližně toto: pokud stavitel svou nekvalitní prací zaviní smrt syna objednatele, bude zabit syn stavitele. Že to není moc humanistické? A kam jsme to s naším nekonečným humanismem dotáhli? Zveme si do našeho evropského, bohatého a uklizeného pokojíčku lidi, kteří se odmítají přezouvat a otevřeně hlásají, že jej přicházejí zničit. Nepřišli sem pracovat, chtějí pouze participovat na výdobytcích našeho civilizačního okruhu. Velmi dobře znají svá práva, s jejichž obhajováním jim pomáhají naivní pracovníci nevládních organizací. Vysvětlují jim stejně zaujatě tito lidé také jejich povinnosti? Tím, že ilegálně překročili hranice Evropy, se vědomě dopustili nezákonného jednání. Čili jsou to nezvaní hosté, kteří se na naší party dostali podloudně a přišli nám ji pokazit. To ale žádný politik nemůže veřejně říct, protože by byl okamžitě lynčován. Já ano, protože nikam nekandiduji. Maximálně tak do hrobu.

Naše civilizace tvrdí, že musíme pomoci těm, kteří jsou v ohrožení života nebo osobní svobody. Vzhledem ke klimatické změně, nedostatku vody a stálým konfliktům ve "třetím světě" tyto podmínky splňuje hned několik miliard lidí. Kam je dáme? Jak je uživíme?

Proč ještě EU neuzavřela smlouvy s těmi státy, odkud většina lodí z Afriky do Evropy vyplouvá, že budeme všechny nelegální migranty vracet a o azyl budou muset žádat před vstupem na evropské území. Zaplatit letadla zpět do země posledního pobytu, to je to nejlevnější, co pro to můžeme udělat. A také by mě zajímalo, kolik převaděčů zatčených na území ČR bylo pravomocně odsouzeno, jaké dostali tresty a kde je vykonávají. 

 

                                 

Autor: Ondřej Šebesta | pondělí 30.10.2023 7:00 | karma článku: 26,69 | přečteno: 404x
  • Další články autora

Ondřej Šebesta

Trump, Ukrajina, Kalifornie a progresivisté

Nejlépe prý bylo v Kalifornii za Arnolda Schwarzeneggra, a to v jeho druhém období, kdy už věděl jak na to. Jenže to už je třináct let, je to jiná Kalifornie.

29.4.2024 v 7:00 | Karma: 3,57 | Přečteno: 58x | Politika

Ondřej Šebesta

Je možná koalice ANO a ODS?

Zdá se, že se výsledky příštích voleb do sněmovny budou nápadně podobat těm minulým. Vzhledem k tomu, že se hospodářská situace začíná zlepšovat, budou se i preference vracet k plichtě.

22.4.2024 v 7:00 | Karma: 22,15 | Přečteno: 1956x | Diskuse| Politika

Ondřej Šebesta

Lékaři, felčaři, šamani a léčitelé

Vypravím-li se tedy do nehostinného prostředí bílých plášťů, jsem v situaci, kdy mi opravdu není dobře a potřebuji odbornou pomoc. Jsem smířen s tím, že v čekárně nebudu sám a beru si s sebou knihu.

15.4.2024 v 7:00 | Karma: 17,83 | Přečteno: 443x | Politika

Ondřej Šebesta

Císařovy nové šaty

Nazývat věci pravými jmény chce odvahu. Především politici se pohybují na tenkém ledě, protože jim už dávno nejde o ideje, prospěch vlasti či záchranu civilizovaného světa, ale pouze o znovuzvolení.

8.4.2024 v 7:00 | Karma: 15,92 | Přečteno: 305x | Diskuse| Politika

Ondřej Šebesta

Prodali jsme svobodu za třicet stříbrných

Na internetu chodí jeho přání k Velikonocům. Natočené v nějakém pacifickém dovolenkovém ráji. Kde zůstala ta krásná česká závist? Jak to, že se ho chystají volit lidé, pro které taková dovolená zůstává neuskutečnitelným snem.

1.4.2024 v 7:00 | Karma: 23,19 | Přečteno: 923x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Jak se chystá převrat. V Německu začíná proces s extremistickou skupinou

29. dubna 2024  7:35

V Německu v pondělí začíná první z procesů se členy extremistické skupiny Říšští občané, kteří čelí...

Bombardování Gazy si vyžádalo nejméně 13 obětí, Biden mluvil s Netanjahuem

29. dubna 2024  6:53

Izraelské bombardování tři domů ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy zabilo nejméně 13 lidí a zranilo...

Letní teploty ještě vydrží. Ochladí se až koncem týdne, kdy přijdou přeháňky

29. dubna 2024  6:33

Přímý přenos V neděli meteorologové zaznamenali letní den, teplota ve středočeské Tuhani vystoupala k 25,5...

Soud začal řešit podvod století za 2,4 miliardy. Okradených jsou tisíce

29. dubna 2024  6:21

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

  • Počet článků 385
  • Celková karma 22,62
  • Průměrná čtenost 627x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik